dinsdag, december 04, 2007

Fietsster sterft bij dodehoekongeval in Wijnegem

In Wijnegem is vanochtend een fietsster onder een vrachtwagen terecht gekomen. Het slachtoffer, een 34-jarige vrouw uit Wijnegem, was op slag dood. Volgens de politie van de zone Minos gaat hem om een dodehoekongeval.
Het ongeval gebeurde rond 9 uur op het kruispunt van de Turnhoutsebaan met het Marktplein. De vrouw had vermoedelijk net haar kind afgezet aan de schoolpoort en was op weg naar haar werk.
Ze reed per fiets over de Turnhoutsebaan en wilde aan het kruispunt rechtdoor rijden. Ze werd echter gegrepen door een vrachtwagen, die rechtsaf het Marktplein wilde opdraaien. De bestuurder had de fietsster niet gezien. De vrouw overleefde de aanrijding niet.
Aangezien de oorzaak van het ongeval duidelijk was, hoefde er geen verkeersdeskundige te worden aangesteld. Het kruispunt was tot 10.30 uur afgesloten voor het verkeer. (belga/tdb)


En dan durven ze bij Politie Leuven zeggen dat aparte verkeersafwikkeling voor fietsers die rechtdoor willen rijden en ander verkeer dat naar rechts wil afslaan niet mogelijk is (zogezegd volgens de Belgisch wet, volgens het Fietsvademecum van het BIVV is het wel een optie). De beleidsmensen staan aan de wal met een vermanend vingertje te zwaaien, zo van 'Foei foei stoute vrachtwagenchauffeur, je had beter moeten uitkijken.' terwijl zij elke dag verkeersstromen van fietsers en automobilisten op onoverzichtelijke kruispunten verplichten te kruisen, met bovenstaande vreselijke gevolgen.

Ministers neem uw verantwoordelijkheid. Jullie zouden aan dat kind moeten uitleggen dat een vrachtwagenschauffeur 'per ongeluk' haar/zijn mama helemaal heeft platgereden, en dat het eigenlijk jullie schuld is omdat jullie alleen lippendienst bewijzen aan verkeersveiligheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten