maandag, december 17, 2007

Kerstmarkt

De Leuvense kerstmarkt is gedaan, en dit jaar zijn we er geraakt op de laatste dag. Ik had voordien al verhalen gehoord van vorig jaren dat er dan vanalles 'op' was, en kraampjes al ingepakt werden. Daar was dit jaar toch niets van te merken.
Met vrouw en kinderen in de auto naar het stad gereden, geparkeerd in de Nerviërsstraat en dan te voet naar het Ladeuzeplein. Onderweg even bij de bakker binnengesprongen om een berg koffiekoeken in te doen, kalorien voor de winterse temperaturen op en onder het nulpunt. We hebben eerst wat kraampjes bekeken, en toen zagen de kinderen een caroussel. Of ze erop mochten? Natuurlijk! Terwijl de grote mensen stonden te kijken , en wat centen doneerden aan kinderen die collecteerden voor Music-for-Life, zwierden onze kinderen aan ijzeren kettingen in het rond. Achteraf bezien toch niet zo een fantastisch idee, vooral niet omdat er nergens openbare verwarming voorzien was in de vorm van vuurmanden of dergelijke om ze terug te ontdooien. Blauw van de kou gezwierd kon zelfs het winterzonnetje en een laatste koffiekoek hen niet meer opwarmen. Met wintertranen, handen en tenen ze we dan maar terug naar de auto gehobbeld. Wiebe heeft geweend tot we thuis waren, omdat zijn tenen koud waren, maar ook omdat volgens hem zijn tenen van het wenen warmer werden.
Vorig jaar tijdens eindejaarsperiode in Nieuwpoort geweest, daar was een sneeuwberg gemaakt en daar stonden toen wel vuurkorven. Dat was wel lekker om op te warmen, je kreeg alleen een ijl hoofd van al die steenkooldampen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten