woensdag, december 29, 2010

Voorbeeldbrief sneeuwruimen

Indien je niet weet wie de juiste wegbeheerder is, kan je een slecht geruimd fietspad ook melden op het meldpunt fietspaden. Je melding komt dan vanzelf terecht bij de juiste wegbeheerder.
De ring van Leuven en de grote steenwegen zijn gewestelijke materie. Hiervoor kan je een melding doen bij het Agentschap Wegen en Verkeer afdeling Vlaams-Brabant. Ik paste de voorbeeldbrief van de Fietsersbond nationaal een beetje aan. De tekst tussen haakjes kan aangevuld/weggelaten worden. Je kan er natuurlijk altijd wat proza bijbreien, of wat verduidelijkende foto's toevoegen. Graag een kopie naar fietsersbond.leuven@gmail.com .

Leuven, 17 december 2010

Geachte wegbeheerder,

Ik stelde vandaag vast dat het fietspad langs de [straat] te Leuven na de voorbije sneeuwval (weer) niet werd geveegd. Nochtans wordt dit fietspad druk gebruikt voor functionele verplaatsingen zoals woon-werk en woon-schoolverkeer.

Mogen wij vragen dat dit fietspad langs de [straat] te Leuven snel terug sneeuw- en ijsvrij wordt gemaakt? Zo kunnen er ongelukkige valpartijen worden vermeden. Bovendien, wanneer het fietspad niet berijdbaar is, zullen fietsers genoodzaakt zijn om de rijbaan te gebruiken, wat uiteraard de verkeersveiligheid in het gedrang brengt.


(Als bijlage alvast enkele beelden.)

Kan u de goede ontvangst van deze e-mail bevestigen?

Alvast bedankt voor de snelle opvolging.

Met fietsvriendelijke groeten,
[naam]
[adres]
[contactgegevens]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten