maandag, december 12, 2011

Afgewerkt

Vorige week zag ik in het voorbijrijden de werkmannen de nog openliggende gaten dichtmaken.
"Haha! Eindelijk afgewerkt." dacht ik.

Enkele fietspadgebreken blijven echter onopgelost.

Een stuk opengelegd fietspad werd niet toegelegd. Rechts in beeld liggen nog een hoop signalisatiepalen met borden. Misschien moeten deze nog geplaatst worden, misschien is het oud ijzer.
Wijgmaalsesteenweg x Omleiding, Herent.

Het verkeerslicht op het fietspad werd niet naar het voetpad verplaatst. Nu moet het bord "rechtsaf door rood" inderdaad niet geplaatst worden, maar de fietspadaanleg kon toch nog eleganter volgens mij. De ironie wil dat het verkeerslicht eerst op het voetpad stond. Bij het aanleggen van het fietspad heeft men het verkeerslicht mee verhuisd naar de boordsteen, alleen stond het eerst op een voetpad van rode betonstenen en nu op een fietspad.
Omleiding x OLVstraat, Herent
Omleiding x Wijgmaalsesteenweg, Herent

De onnodige boordsteen op de fietsoversteekplaats werd niet verlaagd. In uitvoering werd het fietspadtraject aangepast zodat het niet schuins over de rijbaan liep zoals eerst gepland en (tijdelijk) uitgevoerd.
Omleiding, Herent

Een fietspad langsheen een voorrangsweg (hier de Omleiding) zou dezelfde voorrang moeten krijgen als de rijbaan. Hier verliezen de fietsers die de omleiding volgen hun voorrang, al het andere verkeer vanuit de Wijgmaalsesteenweg heeft nochtans ook geen voorrang.
Omleiding x Wijgmaalsesteenweg, Herent
Wijgmaalsesteenweg, Herent

Ik heb geen probleem met zebrapaden over fietspaden, maar hier zijn ze onnodig omdat er a) voldoende plaats is tussen rijbaan en fietspad, en b) de voetgangers niets hebben om naar over te steken. Of dat zou nog aangelegd moeten worden. Ooit.
Omleiding x Wijgmaalsesteenweg, Herent

De afwatering op het fietspad is op deze plek problematisch, dit wordt gegarandeerd een ijspiste moest het eens gaan vriezen/sneeuwen/dooien zoals de voorbije jaren.
Omleiding x Wijgmaalsesteenweg, Herent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten