dinsdag, juni 11, 2013

Domleiding (4)

Een fotoverslag van onder naar boven, fietsend van Mechelsepoort naar Aarschotsepoort dus.

De eerste pijl voor fietsers die je aan de Mechelsepoort ziet, staat al aan de verkeerde kant van de straat. Zou het de bedoeling zijn dat fietsers eerst oversteken en dan naar beneden spookrijden over de klepperende betondallen? Achter het bushokje stond ook nog een verlegen pijl verstopt, die je dus pas ziet als je de straat al bent overgestoken, besluit toch maar niet spook te rijden, en staat te wachten tot je terug kan oversteken om aan de juiste kant naar beneden te rijden.
Mechelsepoort, Leuven
Mechelsepoort, Leuven

Aan het kruispunt van de Donkerstraat met de Ridderstraat is weer weinig te zien, er staat er enkel diagonaal aan de overkant. Komende van de Aarschotsepoort is de pijl richting Mechelsepoort helemaal verdwenen, enkel de voet staat er nog. Zou het zo moeilijk zijn deze pijlen te verankeren aan andere studenten en spelende kinderen bestendige palen? Die staan er toch al genoeg in het straatbeeld.
Donkerstraat x Ridderstraat, Leuven
Donkerstraat x Ridderstraat, Leuven
Donkerstraat x Ridderstraat, Leuven

Ik stel voor dat de aannemer zijn licht eens gaat opsteken in Cité Delvaux.
Donkerstraat x Cité Delvaux, Leuven

Beneden aan den Boelenberg staan twee correcte pijlen, al verandert hun stand elke dag wel wat. De pijl richting Ridderstraat was bijvoorbeeld op een dag niet te zien komende vanuit de Burchtstraat. Ook deze pijlen zouden beter aan andere palen worden vastgemaakt.
Ridderstraat x Mechelsestraat x Burchtstraat, Leuven
Ridderstraat x Mechelsestraat x Burchtstraat, Leuven

Rond de voormalige Vaartkom, nu Havenkant genoemd, staan heel wat pijlen voor wie van de Aarschotsepoort komt gefietst, los door andere werken.
Aarschotsepoort, Leuven
Havenkant, Leuven
Havenkant, Leuven
Havenkant, Leuven

Richting Aarschotsepoort kom je na de Ridderstraat geen enkele pijl meer tegen tot aan de Balk.
Verder staan er aan het viaduct van de Lüdenscheidsingel nog pijlen voor nog een andere omleiding, je mag niet meer overal onder het viaduct doorfietsen omdat ze de betonnen leggers gaan vervangen.
Havenkant, Leuven
Aarschotsepoort, Leuven

Komende van het station ( HST-route ) kom je deze pijlen tegen.
Redersstraat, Leuven
Aarschotsepoort, Leuven

De omleiding voor auto's is niet enkel met pijlen aangeduid, maar vooral met overzichtsborden die niet zomaar omgedraaid kunnen worden of gevandaliseerd. Een overzichtsplannetje aan elk begin van de omleiding, waar fietsers kunnen zien op welke manier ze moeten omrijden, dat ontbreekt alsnog.

Maria Artoisplein, Leuven
Maria Artoisplein, Leuven
Aarschotsesteenweg, Leuven

En de plakband van de vorige werken aan de Aarschotsesteenweg werd ook nog niet verwijderd. Hoe belangrijk is signalisatie eigenlijk voor wegbeheerder en aannemer?
Redersstraat, Leuven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten