dinsdag, november 05, 2013

Bruistablet

Auto's zijn geen bruistabletten
Het verkeersprobleem lost niet vanzelf op.

Naar aanleiding van het Park Belle Vue pakken buurtbewoners uit met bruistabletten voor een globale aanpak van het (sluip)verkeer in Kessel-Lo.

De komst van het Park Belle Vue is een stap in de goede richting van de duurzame stad van morgen, maar het huidige RUP mist een globaal mobiliteitsplan voor heel de buurt. De verkeersafwikkeling rond het park is niet duidelijk. Het doorgaand verkeer zal wellicht geconcentreerd worden in de nieuwe taludweg, maar sluipverkeer blijft bestaan. Verschillende straten blijven daarvan de dupe. Bovendien zal de auto waarschijnlijk de baas blijven op de parkweg tussen het park en de huizen van de Martelarenlaan, oa door de voorrang van rechts uit de zijstraten. Ten slotte, lijkt het RUP de huidige brug over de sporen enkel voor voetgangers te reserveren, terwijl het een breedgedragen verzuchting is om daar ook te kunnen fietsen.

Halve oplossingen schieten te kort. Omdat we voorrang voor fietsers een breekpunt vinden en sluipverkeer voor goed de wereld uit willen, komen we op zaterdag 9 november bijeen om aan het Stadsbestuur een globale aanpak van het verkeer tussen de twee steenwegen te vragen.

Persactie – 'bad met bruistabletten'.
We verzamelen bezwaarschriften.
Zaterdag 9 november 2013 om 11uPachtweg – Spaarstraat

Voor meer informatie: http://www.buurtcomiteskessello.be (indien aangepast)

We hopen jullie talrijk te ontmoeten.
Groet,

An, Bert, Elke, Piet, Tony en Mieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten