donderdag, november 12, 2015

Organisatie Informele Fietsenstalling Martelarenplein (1)

Op het Leuvense Martelarenplein aan de 'Boemekes' waren begin deze week kleurige banners aangebracht. Ik nam er helaas geen close-up foto van en ondertussen zijn ze verwijderd, maar als je goed kijkt kun je ze achteraan op onderstaande foto's zien.

Bij de weg, ons stadsbestuur stoort zich dus wel aan de geparkeerde fietsen, maar niet aan de eindeloos draaiende dieselmotoren van het taxi-imperium? Staan de geparkeerde fietsen dan in de weg voor het autoverkeer?
Zo wordt het verwoord in het (nieuwe) aanvullend politiereglement dat fietsparkeren op het plein verbied:
Het onbeheerd achterlaten van rijwielen zorgt niet alleen dat de openbare plaatsen niet doelmatig worden gebruikt omdat dit het voetgangers-, auto- en fietsverkeer stremt, maar het is ook storend voor het ordelijk aanzien.
We wachten nu al sinds de nieuwe inrichting van het plein op voldoende fietsparkeerplaats. Ik verdenk onze burgemeester en zijn trawanten ervan klimaatleugenaars te zijn.

Martelarenplein, Leuven
Martelarenplein, Leuven

Het was een actie van de tot nu toe onbekende Organisatie Informele Fietsenstalling Martelarenplein, kortweg OIFM genaamd, waarover binnenkort meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten