maandag, februari 22, 2016

Te veel, te weinig

Begin deze maand meldde ik via meldpuntfietspaden.be de niet-verbreding en de plasvorming op het fietspad van het zwarte punt op de Diestsesteenweg.

Diestsesteenweg, Kessel-Lo
Diestsesteenweg, Kessel-Lo


Vandaag al kreeg ik antwoord van de wegbeheerder:
Beste,

Betreft: Diestsesteenweg te Leuven ons kenmerk: wvb-2016-mpf-00040

Het Agentschap Wegen en Verkeer staat in voor het beheer en onderhoud van bijna 7000 kilometer gewest- en autosnelwegen en 6700 kilometer fietspaden. Door het uitgestrekte wegennet dat wij beheren, zijn wij genoodzaakt om in functie van de beschikbare budgetten bepaalde prioriteiten te stellen.
Gelet op de meerkost van de werken​ en het feit dat er op andere locaties meer prioriteit hebben​, zijn er momenteel geen ingrepen gepland aan dit fietspad.

Met vriendelijke groeten,
Vlaanderen heeft dus zoveel infrastructuur dat er bij aanpassingen of vernieuwing geen aandacht meer kan gaan naar detaillering van het fietspad. Of te weinig geld om hieraan te denken.

Merkbaar overal waar het asfalt van de rijbaan wordt vernieuwd terwijl verzakte betondallen van het fietspad hobbelig blijven liggen.

Dit scoort weeral hoog op de schaal van overheidsgeklungel en aalmoesbeleid. Tijd voor Komaf met Kafka?

2 opmerkingen:

 1. een goedkoop excuus.
  ik heb al geleerd dat alleen blijven klagen en zagen helpt.
  ieder jaar opnieuw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. joost van damme29 maart 2016 om 23:53

  Aansprakelijk stellen als wegbeheerder, bij de eerste lekke band of valpartij... Je kan als fietser ook op de rijweg fietsen, indien het fietspad onberijdbaar is,...

  BeantwoordenVerwijderen