zaterdag, juni 23, 2018

Autoverkalking

Moest Leuven een stad zijn met een hart voor de fiets, en moest Vlaams-Brabant een provincie zijn met een hart voor de fiets, dan had ik misschien dit persbericht kunnen lezen:
Provinciedomein Kessel-Lo vernieuwt inkomzone Eénmeilaan i.s.m. stad Leuven

Eerste spadesteek fietskampeerterrein in Leuven
Dinsdag 15 mei 2018 — Het Provinciedomein van Kessel-Lo start met de herinrichting van zijn inkomzone aan de Eénmeilaan. Deze inkomzone krijgt een nieuw uitzicht met een nieuwe parking, een fietspad en een fietskampeerterrein. Om te voldoen aan de specifieke vraag naar logiesmogelijkheid voor fietskampeertoeristen zetten de provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven het licht op groen voor de aanleg van een nieuw fietskampeerterrein in het Provinciedomein.

Herinrichting inkomzone Eénmeilaan
Het Provinciedomein van Kessel-Lo start met de herinrichting van zijn inkomzone aan de Eénmeilaan. Deze inkomzone krijgt een nieuw uitzicht met een nieuwe parking, een fietspad en een fietskampeerterrein. De firma Krinkels zal dit najaar beginnen aan de uitvoering. Tegen de paasvakantie van 2019 gaat de inkomzone open voor het publiek. Het totaalbudget van dit project bedraagt zo’n 900.000 euro. De stad Leuven subsidieert hiervan 120.000 euro voor de aanleg van het fietskampeerterrein.

Steeds meer vraag naar fietskamperen
Op 10 jaar tijd is er een toename van 66% van het aantal fietskampeerreizen. Hiermee is het fietskamperen één van de snelst groeiende vormen van kampeertoerisme in Vlaanderen. Ook het verblijfstoerisme in Leuven zit in de lift. Bezoekers kunnen in de stad terecht in diverse types logies, van hotel tot BnB, van gastenkamers en hostels tot vakantiewoning. Fietskampeerterreinen ontbreken evenwel op het stedelijke grondgebied en ook in de omgeving van Leuven zijn dergelijke plaatsen zeldzaam.

Om te voldoen aan de vraag naar logiesmogelijkheid voor fietskampeertoeristen zetten de provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven het licht op groen voor de aanleg van een nieuw fietskampeerterrein. Gelegen aan het Provinciaal Domein Kessel-Lo zal het terrein plaats en faciliteiten bieden voor deze specifieke doelgroep toeristen. Het Provinciedomein Kessel-Lo is dan ook een interessante locatie. Het domein ligt in een rustige omgeving, maar toch in de onmiddellijke nabijheid van de toeristische bezienswaardigheden van Leuven. Alles is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, en de latere aanleg van de F24geeft dit fietskampeerterrein een groter bereik.

8 kampeerplaatsen
Op het fietskampeerterrein van Kessel-Lo komen er 8 plaatsen en de nodige nutsvoorzieningen, zoals elektriciteit, water en toiletten.

De rijzone van het terrein wordt aangelegd met waterdoorlatende betonklinkers. Er komt ook een aparte toegangspoort met een informatiebord.
Er is ook een grote fietskampeernood rond Leuven, maar niemand vind dat belangrijk genoeg om er iets aan te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten