zaterdag, september 01, 2018

Fietsgeleiding (2)

Vooral het zinnetje "Om reglementair in orde te zijn met de nieuwe wetgeving in het kader van fietsmarkeringen voor het nieuwe schooljaar" prikkelde mijn nieuwsgierigheid: is de verkeerswetgeving met betrekking tot het wegfrezen van de fietsoversteken wel gevolgd?

Ik stelde na het opstellen van het vorige bericht volgende vraag aan aanvullendereglementen@mow.vlaanderen.be:
Geachte,

volgende week worden de fietsoversteek-markeringen aangepast op de Ring van Leuven, zie het bericht op de website van AWV.

Werden hiertoe de nodige aanvullende reglementen ter kennisgeving / goedkeuring overgemaamt? Volgens mij moet vermits de blokkenmarkering volgens de wegcode een verplichting voor de fietser oplegt om op die plaats over te steken, het aanleggen of verwijderen van deze markering vastgelegd worden in een aanvullend reglement of reglementen.

Hoogachtend,

Erik Daems.
en gisteren kreeg ik antwoord:
Geachte heer Daems,

We hebben hierover geen aanvullend reglement ontvangen.

Voor het aanbrengen van verkeerstekens met verordenend karakter (zoals een fietsoversteekplaats) is inderdaad een aanvullend reglement vereist. Voor zover deze verkeerstekens op een later tijdstip worden verwijderd, moet het aanvullend reglement in kwestie worden aangepast en/of opgeheven.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Team verkeersveiligheidsbeleid

DEPARTEMENT MOBILITEIT & OPENBARE WERKEN
Vlaams Huis voor de Verkeersveiligheid
Koning Albert II-laan 20 bus 2, 1000 Brussel
Conclusie: Vlaanderen weet dat Vlaanderen de fietsoversteekplaatsen in Vlaanderen op een onwettige wijze verwijdert, maar niemand in Vlaanderen durft in deze zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten