dinsdag, november 23, 2010

Snel

Ik heb mijn knelpunten nog maar net gepubliceerd, of ze worden al weggewerkt! Haha. Serieus nu. Wat gaan ze hier nu weer fabriceren? Ik ging het vragen aan de werkmannen die in hun camionette een middagse friet aan het nuttigen waren.
Wacht, ze hadden ergens een plannetje liggen. Ik ging er misschien niets van snappen want het was nogal onduidelijk. Het was een beetje verfrommeld. Er hing gelukkig geen saus aan.
Momenteel heeft de Diestsepoort twee rijstroken: één in elke richting. Nu gaan ze de parkeerstrook verwijderen vanaf de inrit naar de huidige stelplaats, en het fiets/voetpad wat opschuiven, zodat er plaats is voor drie rijstroken. De rijstrook naar de Vuurkruisenlaan wordt namelijk ontdubbeld: één afslagstrook voor links, en één voor rechtdoor/rechts. Het was niet helemaal duidelijk of het fietspad daarbij aan breedte zou inboeten, het leek wel zo, maar om zeker te zijn was het plannetje te onduidelijk.

Zo werd het aangekondigd op de website van Leuven (niet onder 'openbare werken', maar onder 'verkeersmaatregelen').
Verkeersmaatregel Diestsepoort
Van 22 november 2010 om 7.00 uur tot 24 december 2010 om 18.00 uur wordt op de Diestsepoort het eenrichtingsverkeer ingesteld met verboden rijrichting van de Martelarenlaan naar de Vuurkruisenlaan.
Zucht. MartelarenPLEIN mannen, PLEIN! De Martelarenlaan ligt achter het station.

En nu deze functionele hoofdroute zomaar wordt opgebroken, is er dan een degelijke signalisatie voor fietsers voorzien???
Een eenzaam bordje 'uitgezonderd fietsers' is het enige wat fietsers moet vrijwaren van hordes toeterende lijnbussen.

Hier zijn al geen uitzonderingsbordjes meer te bespeuren.

De fietsers op de foto keken raar op aan de overkant.

Dat wordt weer een melding, en ongetwijfeld vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten