dinsdag, april 16, 2019

Leuven Noord

Ik las het volgende op de website van Leuven Noord:
Nieuw asfalt tussen viaduct E314 en kruispunt Vuntcomplex. 
Het deel van de Aarschotsesteenweg tussen het viaduct van de E314 en het kruispunt met de gewestweg Vuntcomplex krijgt een nieuwe asfaltlaag en wegmarkeringen.
Dat zou volgens de planning zomer 2019 - zomer 2020 plaatsvinden. Het asfalt werd nog maar enkele jaren geleden al eens vernieuwd, en toen werd er geen aandacht geschonken aan de toestand van de verzakte fietspaden. Zou dat nu beter zijn?

Ik vroeg het eens na bij de klantendienst van AWV, en dit was hun antwoord:
Beste mijnheer Daems

Bedankt om contact op te nemen over de geplande werken langs de Aarschotsesteenweg in Wilsele.

De voorziene werken hier zijn enkel om het asfalt op de weg te vernieuwen. De betrokken dienst binnen ons agentschap gaat hier wel een volledige opmeting maken van de fietspaden tussen de Duitse Brug en het Vuntcomplex. Zo kunnen we bekijken hoe we hier ook de fietspaden optimaal kunnen herstellen.

De herstellingen aan het fietspad zullen wel pas begin volgend jaar kunnen plaatsvinden. Eerst zullen de nutsmaatschappijen hier hun leidingen verplaatsen. Zo vermijden we dat we het fietspad twee keer op korte termijn moeten opbreken en opnieuw herstellen.

Hiermee heeft u meer informatie over onze plannen voor het fietspad hier.

Met vriendelijke groeten
Klantendienst AWV
Het is voor wegbeheerders nog altijd geen evidentie om eens naar de toestand van de fietspaden te kijken wanneer men constateert dat de rijbaan een nieuw laagje asfalt nodig heeft.

En hopelijk kiest AWV eindelijk eens voor comfortabel asfalt in plaats van betonklinkers, en wordt het bijgevolg 'heraanleggen' en niet gewoon 'herstellen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten