zaterdag, augustus 09, 2014

Perimeter

Volgende maand is het weer Leuven Autovrij. De deelnemers kregen een infofiche waarin staat:
het gecoördineerd politiereglement moet nageleefd worden, o.a. de bepalingen betreffende de algemene reinheid, de geluidshinder en de minimale veiligheidsvereisten (o.a. de aanwezigheid van een brandblusser) tijdens sociaal-culturele evenementen, feestelijkheden en vermakelijkheden. Deze kan je nalezen op http://www.leuven.be/leven/veiligheid-preventie/gecoordineerdpolitiereglement/index.jsp
In dat gecoördineerd politiereglement staan onder meer beschreven dat er een minimale doorgang en een brandblusser moet zijn, en ook regels betreffende reinheid. Maar ook dit:
Artikel 47
Binnen de eventuele festival-/evenementenperimeter, zoals omschreven in een afzonderlijke politieverordening of het in de toelating omschreven ingenomen deel van het openbaar domein, is het verboden om zich tussen de standen te verplaatsen met fietsen, al dan niet bereden, bromfietsen, rolschaatsen, skeelers, steps, of andere bewegingstoestellen.
Is Leuven Autovrij dan ook Leuven Fiestvrij? Verkeersmaatregelen zoals een verbod om te fietsen horen niet thuis in een GAS-reglement, maar wel in het aanvullend politiereglement, maar daar wordt dan weer niets gezegd over een verbod om te fietsen.

1 opmerking:

  1. Is hun standaardfiche, ze zijn zich wellicht zelf niet bewust van de contradictie ;-)
    Wat wel storender is is dat men tijdens andere evenementen in Leuven dmv foutieve bebording fietsen aan de hand wil tegengaan. Immers met de fiets aan de hand ben je voetganger en hoef je je niets aan te trekken van de verbodsborden voor fietsers. De stewards hebben dat meestal zo niet begrepen ...

    BeantwoordenVerwijderen