donderdag, juni 06, 2013

Domleiding (3)

Ook aan de werken aan Gasthuisberg zijn er omleidingen voor fietsers, maar hier wel met mooie brede asfaltstroken. Woensdag was het er nog chaotisch omdat ze de lijnen nog aan het schilderen waren en de borden aan het plaatsen. Donderdag was het er al veel duidelijker. Ik maak er nog wel eens wat duidelijke foto's van.

Eén minpuntje is dat allerlei chauffeurs de neiging hebben om elke verharde lege plek naast de rijbaan op te vullen met hun stilstaand voertuig. Bussen, personenwagens, vrachtwagens. Vanalles! Rijden hier dan fietsers? Dat hebben wij nog nooit gezien! En dat duurt zolang tot ze erover rijden.
Ringweg GHB, Leuven
Ringweg GHB, Leuven
Ringweg GHB, Leuven
Een groot pluspunt is dat er daar ook mensen zoals Dirk rondlopen, die er op hun eigen wijze voor zorgen dat de fietspaden terug vrijgemaakt worden voor fietsers. Dat gaat dan ongeveer zo, tegen de vrachtwagenchauffeur die op de onderste foto stilstond op het fietspad om zijn plankjes te ordenen:
"Godverdomme!! Wilt ge wel eens maken dat ge snel ergens anders staat, want dat is hier wel de doorgang voor fietsers!"
"Sorry, sorry, sorry! Ik wist dat helemaal niet."
Namens alle fietsers: bedankt Dirk!

Update 7-6-2013
Dirk wist me nog te vertellen dat toen ze ontwerp bekeken, het fietspad rood gekleurd was, en het voetpad groen: het onderlinge verschil was duidelijk. Maar toen de asfalt gelegd werd, en de gele lijnen getrokken, was dat verschil er niet.
Vandaag hebben ze nog extra beschildering besteld, zo worden er eerstdaags symbolen van fietsers en voetgangers bijgeschilderd, want deze toestand moet nog meegaan tot in september.
Ringweg GHB, Leuven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten