woensdag, juli 10, 2013

Gestolen

Op 20 juni verdween de 'Mechelen' fiets van Lotte aan het station in Wijgmaal, net één van de laatste keren dat ze naar Mechelen treinde.

Wat volgde waren de noodzakelijke administratieve stappen om de fiets terug te vinden:
- aangeven via police-on-web
- zoeken bij gevondenfietsen.be

Daar leerden we weeral bij dat er blijkbaar in de provincie Vlaanderen geen fietsen worden gevonden in Leuven. De fiets uit Aarschot kwam er nochtans dicht bij in de buurt. Alle oude met zilververf overschilderde fietsen zijn er een beetje hetzelfde uit, en dan begin je opeens te twijfelen aan de details.

Er werd wel iets over een website aangekondigd in de bestuursnota, maar gestolen fietsen worden er niet in vermeld, alsof fietsdiefstal in Leuven niet bestaat.
We willen de mogelijkheden van de fietsafhandelcentrale optimaal benutten. Medewerkers van de fietsafhandelcentrale zullen fietsen die langer dan 3 weken op dezelfde plaats gestald staan, ruimen en stockeren in de nieuwe fietsafhandelcentrale op de Centrale Werkplaatsen. Het kan hierbij gaan om fout gestalde fietsen, weesfietsen en fietswrakken. Fietseigenaars zullen hun fiets kunnen opzoeken via de website van de fietsafhandelcentrale en tegen een kleine vergoeding afhalen. Daarnaast kan deze centrale ook fungeren als zomerstalling voor bijvoorbeeld studenten die hun fiets tijdens de zomermaanden op een veilige en bewaakte plek willen achterlaten.
Is het dan gek dat er mensen een facebook groep opstarten om hun fiets terug te vinden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten