zondag, oktober 12, 2014

Fake

Even heel duidelijk: onderstaand persbericht is niet echt! Het is pure satire.

Het werd even op Facebook gedeeld naar aanleiding van het Leuvense klimaatweekend eind augustus dit jaar. Wat wel echt is: ons stadsbestuur wil kost wat kost een bijkomende parking aanleggen in de binnenstad, geheel tegen de adviezen van de milieuraad in. Om het kernwinkelgebied autovrij te maken, zijn er volgens hen bijkomende parkings voor de winkelklanten nodig. Ook in de woonstraten.
Persbericht 29 augustus 2014

Stad Leuven annuleert aanleg Bruulparking
De stad Leuven ziet af van haar plannen om een ondergrondse parking voor 600 auto’s aan te leggen aan park de Bruul. Ze doet dat naar eigen zeggen om de goede afloop te garanderen van haar project Leuven Klimaatneutraal 2030. Het stadsbestuur geeft hiermee een duidelijk signaal aan haar bevolking dat ze echt werk wil maken van de aanbeveling uit het wetenschappelijk rapport Leuven 2030.

In dat rapport wordt berekend dat het terugdringen van de auto uit de stad een noodzakelijke voorwaarde is. Om Leuven klimaatneutraal te maken moeten ondermeer 3000 autoparkeerplaatsen in het stadscentrum verdwijnen. Leuven laat nu weten werk te maken van het schrappen van de Bruulparking om versneld werk te maken van de noodzakelijke alternatieven zoals stimulansen voor het fietsverkeer via 276 kilometer extra fietspaden en de aanleg van 50 kilometer tramlijn in eigen bedding. In combinatie met nieuwe stadsrandparkings kan zo de vlotte bereikbaarheid van het centrum blijvend gegarandeerd worden.

Het Leuvense stadsbestuur maakt deze beslissing bekend in de directe aanloop naar haar evenement Camping Zero Emissie van 30 en 31 augustus 2014. Naast motivaties in het kader van haar klimaatambities spelen ongetwijfeld budgettaire factoren. De uitgave van 11 miljoen € die geraamd werd voor de bouw van de ondergrondse Bruulparking viel steeds moeilijker te verdedigen in tijden van budgettaire krapte.

Met deze beslissing bevestigt Leuven haar keuze voor de mobiliteit van de toekomst en zet ze een ferme stap in de richting van een klimaatvriendelijk stad.
Meer info: www.leuvenklimaatneutraal.be

1 opmerking: