dinsdag, oktober 28, 2014

Foutparkeren

Sinds 1 juli kunnen gemeenten foutparkeerders bestraffen met GAS-boetes in plaats van verkeersboetes. Ook Leuven overweegt dit. Maar wat lezen we verder in dit artikel?
‘Elk reglement dat overtreden wordt, valt onder de bevoegdheid van het parket’, licht burgemeester Louis Tobback (SP.A) toe.
Haha!
Dus wanneer een 'hinderlijk of gevaarlijk geparkeerde' fiets wordt verwijderd door de politie, zou dat dus ook onder de bevoegdheid van het parket moeten vallen. De burgemeester heeft dit publiekelijk bevestigd. 

Hmmm.
Hieronder enkele punten uit de meest recente brief die ik van de politiecommissaris mocht ontvangen:

 

Conclusie: er staan nooit rijwielen in Leuven die enig gevaar opleveren voor de andere weggebruikers. Wanneer de politie dus in kranten of infoblaadjes weer leutert over 'gevaarlijk gestalde' fietsen zijn ze keihard aan het liegen.

Voor alle fietsen die 'hinderlijk of gevaarlijk geparkeerd' zijn, en die volgens het gecoördineerd politiereglement worden weggehaald, wordt geen pv opgesteld, alhoewel dat voor GAS-boetes eigenlijk ook zou moeten. Geen boete zonder vaststelling der feiten.

Er wordt in Leuven dus NOOIT een pv opgesteld om een 'hinderlijk of gevaarlijk geparkeerde' fiets van het openbaar domein te verwijderen. Niet volgens de wegcode (want er zijn geen gevaarlijk fietsen), en niet volgens het gecoördineerd politiereglement (want daar hebben ze geen goesting voor).

Burgers worden, omdat het parket bij een overtreding overduidelijk NIET wordt betrokken, door de betrokken stadsdiensten van het kastje naar de muur gestuurd, zonder resultaten. De ombudsvrouw heeft dit al enkele keren ten berde gebracht, recent nog op de gemeenteraad van 29 september 2014: 
Het opruimen van fietsen: het is verwarrend dat men naar twee instanties kan worden verwezen. Men wordt doorverwezen naar de ander zonder dat er een concreet antwoord komt.
Spreker heeft vorig jaar eveneens deze opmerkingen gemaakt. De opmerkingen komen terug in het rapport, waaruit blijkt dat er geen werk van is gemaakt.
Het bovenstaande citaat van onze burgemeester toont aan dat hij een onverbeterlijke leugenaar is wanneer het over fietsen gaat. Leuven fietsstad? Enkel zonder Tobback!

1 opmerking:

  1. Ik hoop dat we over een paar jaar een ander stadsbestuur hebben in Leuven. Maar ach, dan gaan de socialistische bullebakken roepen vanop de zijlijn, daar zijn ze goed in!

    BeantwoordenVerwijderen