maandag, november 25, 2013

Overrompel het Meldpunt Fietspaden (1)

De fietsersbond maakte dit facebook-event aan, na een enquete onder de leden, omdat het aantal meldingen blijkbaar sterk is teruggelopen.
Liggen alle fietspaden er dan toch effen en netjes bij? Nergens slechte verlichting? Alle signalisatie perfect duidelijk? Geen putten, bulten of gevaarlijke paaltjes, en van modder en bladeren geen sprake? Je zou het denken, want het Meldpunt Fietspaden krijgt amper meldingen binnen. Tijd voor een reality check!
Waar zitten de problemen op jouw fietsroute? Meld ze op http://www.meldpuntfietspaden.be/. Het duurt slechts enkele minuten.

WAAROM
De Fietsersbond hield onlangs een enquête over het Meldpunt Fietspaden. In een mum van tijd reageerden 1.000 respondenten. Het meldpunt zelf slaagt er niet zo goed in om fietsers te bereiken. Het blijkt vrij onbekend: vorig jaar bijvoorbeeld waren er amper 2.207 meldingen. Dat kan beter!
UITDAGING
De Fietsersbond lanceert de uitdaging om op 2 weken tijd (25 nov - 9 dec) het Meldpunt Fietspaden te overrompelen met minstens 500 extra meldingen.

LAAT HET WETEN! Geef hier aan dat je meedoet en nodig al je fietsende vrienden uit. Klaar met een melding? Vul onze poll aan vanaf 25/11. Zo krijgen we een beeld van het aantal meldingen. Post evt. ook een foto van het knelpunt dat je signaleerde, of een printscreen van je melding.
SLECHT FIETSPAD IN BRUSSEL? Signaleer bij het Meldpunt Fietspaden alleen problemen op je fietsroute in Vlaanderen. Voor Brussel is er Fix My Street: http://fixmystreet.irisnet.be/nl/
RESULTATEN ENQUÊTE De enqûete-oproep werd verspreid onder fervente fietsers. Toch kende 40% het meldpunt niet. Meer resultaten op http://www.fietsersbond.be/overrompel-het-meldpunt-fietspaden
Zelf heb ik ook al even niets meer gemeld, omwille van de traagheid van reactie. Je meld bijvoorbeeld iets in de zomer, en dan krijg je de belofte dat het tegen november in orde zal zijn. Dan wordt het december en er is nog niets veranderd dus meld je het nog eeens en dan krijg je het antwoord dat het tegen maart zeker in orde zal zijn. Dan wordt het april en is er nog niets veranderd, dus voor je het weet is er een jaar voorbij. Moedeloos dat je daar van wordt!

Allez, we melden het nog maar eens opnieuw:
losse stenen op de Rennessingel.

2 opmerkingen: