woensdag, januari 24, 2018

Graveernut

Dit kregen we van de school van Jorun mee.
Beste ouder

Op maandag 5 februari en/of dinsdag 6 februari 2018 kan uw kind op school zijn/haar fiets laten graveren. Deze graveeractie loopt in samenwerking met de stad Leuven en is gratis.

Tijdens deze actie wordt het rijksregisternummer van uw kind in het frame van zijn/haar fiets gegraveerd. Hierdoor kan de politie hem/haar contacteren wanneer zijn/haar fiets teruggevonden wordt na diefstal of wanneer zijn/haar fiets werd weggehaald door de politie. Bovendien ontmoedigt zo’n opvallend nummer potentiële dieven omdat het de verkoop van de gestolen fiets haast onmogelijk maakt.

Wil uw kind zijn/haar fiets gratis laten graveren? Schrijf hem/haar dan hier in en dit ten laatste op vrijdag 26 januari 2018.

Als bijlage vindt u een formulier waarop u duidelijk de naam, voornaam, klas en rijksregisternummer van uw kind noteert. Steek dit formulier in een diepvrieszakje zodat het beschermd is tegen de regen en bevestig het op de dag van de graveeractie aan de fiets van uw zoon/dochter.
Uiteraard was haar fiets al lang gegraveerd, daar zien wij het nut ook wel van in.

Lees vooral waarom het graveren voor de politie belangrijk is. En bedenk dat graveren de enige actie tegen fietsdiefstallen is in het Leuvense fietsbeleid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten