dinsdag, mei 25, 2010

Nieuws

Zone 30
Op de gemeenteraad van 31 mei staat het agendapunt 'de invoering van de zone 30 in het grootste deel van de binnenstad' . De gemeenteraad mag eindelijk deze ingreep ook goedkeuren. Hopelijk volgt daarna snel de invoering, en wordt alles degelijk opgevolgd. Nu rijden bussen en taxi's 30 tot 50km/u op het Martelarenplein indien er geen voetgangers en fietsers als levende verkeersremmers voor hun wielen rijden.

Fietsbel
Een fietsbel is eigenlijk verplicht, al is er een gedoogbeleid voor wielertoeristen.
Gedoogbeleid? Helaas ook voor parkeren op stoepen en fietspaden. Of voor overdreven snelheid in zones 30. De politie treedt zeer zelden op. Niet te verwonderen dat ons belgenland niet goed scoort in de internationale corruptie-index. We hebben wetten die we niet naleven, en een politieapparaat dat ze niet afdwingt.

Infrastructuur
Niet overal wacht men even geduldig op openbare diensten voor het verbeteren van de fietsveiligheid. Hmmm. Misschien moet ik alvast maar wat sjablonen gaan ontwerpen en verf gaan kopen. Een beetje fiets en voetgangers anarchie als dijk tegen allerlei gedoogbeleid. Het ultieme 'Wat we zelf doen, doen we beter' als het ware.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten