vrijdag, juli 23, 2010

Under the bridge

't Engels plein. Voorlopig nog een gratis randparking. Alle vrije ruimte zal volgebouwd worden met appartementen, kantoren en een betaalparking. Momenteel loopt hier ook een fietspad bergopwaarts, dat boven aansluit op het paadje van de oude trambedding naar Herent, nu 'Achter de latten' genoemd, en aansluit op de trappen naar de fietspaden langs de Ring.
Zo te zien is hier de zondvloed gepasseerd die Noah de Ark deed opvluchten.


Vroeger, toen we nog in Wilsele-dorp woonden, ging ik langs deze trappen naar het station. De trapjes aan de buitenkant van de Ring naar beneden, onder de ring door, de trapjes aan de binnenkant van de Ring terug op, en dan maar bollen naar beneden tot bijna aan het station.


Binnenkort komt er hier een brug over de ring van de Zwanenberg naar de Wolvenberg, dat is iets gemakkelijker voor fietsers dan onder de Ring door. Maar hoe moeten ze dan comfortabel naar beneden? Met de panoramische lift? Met trapjes en een fietsgoot? Via de Glasblazerijstraat? Hopelijk worden de plannen ook aan echte fietsers voorgelegd vooraleer de ontwerpen klaar zijn en de uitvoering begint. Nu is er geen enkel fietspad te zien, ondanks alle goede voornemens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten