dinsdag, mei 20, 2014

Reglement fietsstalling Rector De Somerplein

Uittreksels uit het huishoudelijk reglement van de fietsenstalplaats...

Artikel 2: Openingsuren

Het complex mag enkel tijdens de hiernavolgende openingsuren worden betreden:
- Zondag: van 08u00 tot 24u00
- Maandag: van 08u00 tot 24u00
- Dinsdag: van 08u00 tot 24u00
- Woensdag: van 08u00 tot 24u00
- Donderdag: van 08u00 tot 03u00
- Vrijdag: van 08u00 tot 03u00
- Zaterdag: van 08u00 tot 03u00

Artikel 8: Fietsenstalling

1. Algemeen
De fietsenstalling staat enkel ter beschikking van de gebruikers, en dit enkel tijdens de openingsuren van het complex.
De fietsenstalling wordt niet bewaakt, maar staat wel onder toezicht van de uitbater.
In de fietsenstalling worden alleen rijwielen toegelaten zoals gedefinieerd in rubriek 5.2 van het gecoördineerd politiereglement van de Stad Leuven. In huidig huishoudelijk reglement worden zij voor het gemak "fietsen" genoemd. Hieronder wordt verstaan: fiets, elektrische fiets, bakfiets, tandem, ligfiets, transporter (verlengd) fietskar met 2 en 3 wielen. Bromfietsen en andere gemotoriseerde voertuigen zijn verboden.
De toegang kan geweigerd worden aan een rijwiel dat niet kan worden gestald om reden van zijn afmetingen.
Het rechtmatig gebruik van de fietsenstalling is gratis.

2. Stallen van fietsen
Het stallen van fietsen gebeurt op eigen verantwoordelijkheid. Noch de stad Leuven als eigenaar van de stalling, noch de uitbater aanvaarden enige verantwoordelijkheid voor:
- eventuele schade, vernieling of diefstal aan of van de gestalde fiets of onderdelen ervan (zoals o.m. fietsslot,…);
- schade, vernieling of diefstal van tassen, koffers of andere bagagevoorzieningen of van de inhoud ervan.
Het stallen van een fiets is slechts mogelijk indien er een plaats beschikbaar is binnen de stalling. De uitbater heeft het recht fietsen te weigeren indien er geen plaats meer beschikbaar is binnen de stalling.
De fietsenstalling moet bij sluitingsuur leeg zijn. De fietsen die niet werden opgehaald bij de sluiting van de fietsenstalling worden door de uitbater slotvast gezet en in bewaring genomen.
Voor de fiets die niet werd opgehaald voor de sluiting, dient er door de gebruiker aan de uitbater een onkostenvergoeding betaald te worden ten bedrage van drie euro per nacht. Deze onkostenvergoeding begint te lopen vanaf de eerste nacht na het plaatsen van het slot door de uitbater. De fiets wordt door de uitbater pas vrijgegeven van zodra deze onkostenvergoeding wordt voldaan.
De eigenaar of de gebruiker van de fiets verklaart zich uitdrukkelijk akkoord met het feit dat de uitbater de fiets kan verplaatsen of verwijderen indien:
- deze fiets hinderlijk of gevaarlijk gestald staat;
- deze fiets niet in een rek werd gestald;
- de stallingperiode werd overschreden zoals bedoeld in lid c.
Er kan geen aanspraak gemaakt worden op enige schadevergoeding als de fiets en diens slot van het rek moet worden losgemaakt om de verplaatsing of verwijdering, zoals bedoeld in dit lid, mogelijk te maken.
Van zodra een fiets drie opeenvolgende dagen niet werd opgehaald en dus drie opeenvolgende nachten gestald staat in het complex, wordt deze door de uitbater, op kosten en risico van de eigenaar of gebruiker van de fiets, overgemaakt aan de fietsafhandelcentrale van de stad Leuven.

Artikelen 703 en 704 van het gecoördineerd politiereglement zijn hierbij onverkort van toepassing.

3. Verplichtingen voor de gebruiker van de fietsenstallingHet is niet toegelaten om zich om andere redenen dan het stallen of ophalen van een fiets op te houden binnen de fietsenstalling.
De fiets wordt door de gebruiker zelf in de rekken geplaatst en afgehaald.
Het gebruik van een fietsslot is verplicht.
Bij diefstal van de fiets verbindt de gebruiker van de fiets er zich toe om hiervan aangifte te doen bij de politie.
De gebruiker laat geen zwerfvuil achter.
Het is verboden om naast, op of aan de fiets of in de zijzakken losse onderdelen en/of voorwerpen achter te laten.
Als de gebruiker schade toebrengt aan de stalling worden de kosten voor herstelling integraal verhaald op de gebruiker.

Artikel 9: Gebruik elektrische laadpunten
De laadpunten mogen enkel gebruikt worden voor het opladen van elektrische fietsen. Het gebruik hiervan is gratis tijdens de openingsuren.

Artikel 10: Fietssteunpunt
Op vraag van de klant voert de uitbater herstellingen uit volgens het 'thuiskomprincipe'. Dit zijn herstellingen die noodzakelijk zijn om veilig en reglementair thuis te geraken met de fiets.
In het fietssteunpunt hangt een prijslijst waarop de kostprijs van reparatie en vervanging van fietsonderdelen staat vermeld. Uitgevoerde herstellingen en vervangingen worden onmiddellijk ter plaatse betaald.

Artikel 11: Openbare toiletten
Het is niet toegelaten om zich om andere redenen dan sanitaire redenen op te houden in de publieke toiletruimte.
Voor het gebruik van de toiletten wordt voorafgaandelijk een vergoeding aan de uitbater betaald. Deze vergoeding wordt door de uitbater, in overleg met de stad Leuven, bepaald en geïnd.
De toiletten dienen op een ordelijke wijze te worden achtergelaten. Als de gebruiker schade toebrengt worden de kosten voor herstelling integraal verhaald op de gebruiker.

Artikel 12: Lockers
De lockers staan enkel ter beschikking van de gebruikers, en dit enkel tijdens de openingsuren van het complex.
Voor het gebruik van een locker moet voorafgaandelijk een vergoeding aan de uitbater worden betaald. Deze vergoeding wordt door de uitbater, in overleg met de stad Leuven, bepaald en geïnd.
Er mogen in de lockers geen waardevolle, gevaarlijke, schadelijke of hinderlijke voorwerpen worden opgeslagen. De stad Leuven en de uitbater zijn geenszins verantwoordelijk voor de inhoud van de locker, noch voor de bewaking ervan.
Noch de stad Leuven, noch de uitbater aanvaarden enige verantwoordelijkheid voor diefstal en/of schade aan de voorwerpen die in de lockers werden opgeslagen.
De locker mag slechts één dag worden gebruikt en moet voor sluitingstijd worden geledigd door de gebruiker.
Dagelijks worden de lockers na sluitingstijd van het complex door de uitbater geopend, waarbij de inhoud door laatstgenoemde in bewaring wordt genomen.
Bederfbare goederen worden onmiddellijk verwijderd, overige goederen worden na drie dagen door de uitbater overgemaakt aan de stad Leuven. Na overmaking aan de stad Leuven is de Wet van 30 december 1975 betreffende de goederen, buiten particuliere eigendommen gevonden of op de openbare weg geplaatst ter uitvoering van vonnissen tot uitzetting, van toepassing. Voor het bewaren van de goederen alsdan is de aansprakelijkheid van de stad Leuven beperkt tot de aansprakelijkheid overeenkomstig de bepalingen van de bewaargeving uit noodzaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten