woensdag, november 26, 2014

Opstapcijfers 2013

Er werden nieuwe opstapcijfers bekendgemaakt van alle Belgische stations.  Leuven steeg van de zevende plaats naar de vijfde plaats (na Brussel Zuid, Brussel Centraal, Gent Sint-Pieters en Brussel Noord). Mooie opsteker voor de duurzame mobiliteit mag ik denken.

Een droevige bijkomstigheid is dat mutatis mutandis het fietsparkeertekort aan het Station van Leuven eveneens toeneemt met 1200 plaatsen. Indien de stijgende trend zich zou doorzetten naar 2014 is de geplande uitbreiding met 1690 fietsparkeerplaatsen al achterhaald vooraleer ze werd gerealiseerd.

Hoog tijd om een tandje bij te steken in het fietsdenken, en niet te wachten tot 2020 om 'op lange termijn' te beginnen nadenken. De toekomst, die is gisteren al begonnen.

Hieronder een bijgewerkte top-20.
In de vijfde kolom zijn de stijgers in het groen aangeduid. Het aantal fietsparkeerplaatsen werd berekend a.d.h.v. een ongewijzigd percentage fietsers als in 2012. Bij een stijging van 12% in het aantal dagelijkse opstappers bereken ik dus ook een stijging van 12% in het aantal nodige fietsparkeerplaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten