donderdag, mei 25, 2023

Maffia

In het jaarverslag van 2020 van Leuven stonden de GAS-verkeersboetes opgesomd:
AANTAL DOSSIERS GAS VERKEER
Totaal dossiers feiten 2020: 54 522
...
2. Niet in acht nemen van verkeersbord E1 (parkeerverbod)                     4 837
Nu heb ik gehoord dat er daarvan 2368 voor 'fout geparkeerde' fietsen waren. Dat is dus de som van 2368*58€=137.344€ aan illegaal afgetroggeld geld.

Wat staat er in zo een GAS-boete voor fietsers?
Geachte heer, geachte mevrouw,

Op [datum] om [tijdstip] werd vastgesteld dat er met voertuig met nummerplaat NIHIL een inbreuk werd gepleegd op artikel 769.14.E1 van het gecoördineerd politiereglement van de stad Leuven, namelijk niet in acht nemen van verkeerbord E1 (parkeerverbod).
Verder komt er nog een samenvatting van het proces-verbaal:
INBREUK
Het gecoördineerd politiereglement van de stad Leuven houdende de toepassing van de gemeentelijke administratieve sancties, goedgekeurd in zitting van 14 december 2015 van de gemeenteraad, dat stelt:

Artikel 769.14.E1:
"Verkeersborden E1, E3, E5, E7 en van type E9 betreffende het stilstaan en parkeren niet in acht nemen."

INLICHTINGEN EN BIJKOMENDE VASTSTELLINGEN
NIET GETAKELD - zonaal parkeerverbod. Zonebord E1 met (brom)fietssymbool. De verkeersborden zijn reglementair naar vorm en duidelijk zichtbaar.

Maar! 

Niet bereden rijwielen zijn geen voertuigen!

Voor rijwielen geldt artikel 2.15.1: Het niet bereden rijwiel wordt niet als voertuig beschouwd, daarom zijn de parkeerregels voor voertuigen niet geldig voor gestalde rijwielen. Voor voertuigen op het trottoir is artikel 24 1° geldig: stilstaan en parkeren op trottoir is verboden 

Voor het plaatsen van fietsen op de openbare weg is art 23.3 geldig: fietsen moeten buiten de rijbaan en de parkeerplaatsen opgesteld worden. Dus die mogen wel op het trottoir, of in een voetgangerszone of woonerf.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten