donderdag, mei 25, 2023

Fietsen tussen Netels en Distels in Leuven

De provincie Limburg zag na 'Fietsen door het Water' in Bokrijk, 'Fietsen door de Bomen' in Bosland, 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen en 'Fietsen onder de Grond' in Riemst dat er in het aanleggen van deze speciale fietsbelevingen zeer veel toeristisch potentieel zit.

Daarom starten de provincie Vlaams-Brabant en het Leuvense stadsbestuur nu ook met een unieke fietsbelevingroute langs de Dijle. Na een uitgebreide studieronde werd er gekozen voor het thema 'Fietsen tussen Netels en Distels' in Leuven.

'Fietsen tussen Netels en Distels' in Leuven is een unieke fietsbeleving waarbij je honderden meters tussen twee muren van hoge Netels en Distels fietst. Door de overhangende begroeiing heeft de fietsweg een variabele breedte waardoor toevallige ontmoetingen met tegenliggers positief worden bevorderd. De fietsroute wordt plechtig geopend op 15 juni 2023, wanneer het flankerende groen een minimale hoogte heeft bereikt.

Op deze fietsroute geraak je volledig in geprikkelde sferen. Letterlijk, want je kan aan beide zijden genieten van de begroeiing. De fietsroute is in totaal 2300 meter lang. Je beleeft de natuur op een heel andere manier en wordt als het ware één met het groen Het pad is ook toegankelijk voor wandelaars en joggers.

Sfeerbeeld Lijnloperspad met onvolgroeide netels en distels

'Fietsen tussen Netels en Distels' in Leuven

Waar ligt 'Fietsen tussen Netels en Distels' in Leuven?

'Fietsen tussen Netels en Distels' in Leuven volgt de Dijle en de spoorlijn Leuven-Mechelen tussen de Aarschotsesteenweg in Wilsele en het station van Wijgmaal.

Kom je met de auto, dan kan je die achterlaten op deze parkings in Wilsele of Wijgmaal:

Carpoolparking Kessel-Lo: Vuntcomplex aan oprit E314

Parking station Wijgmaal, Jeanne Dormaelsplein

We vragen je vriendelijk om gebruik te maken van een van deze parkings en je wagen niet zomaar in de berm te parkeren.

Als je niet met je eigen fiets komt, kan je er altijd eentje huren bij Leuvense fietsnhandelaars, of bij Bleubike aan het station te Leuven.

'Fietsen tussen Netels en Distels' in Leuven is een project van Vlaanderen Fietsland, in samenwerking met Provincie Vlaams-Brabant en Stad Leuven.

Bekijk ook onze andere fietsbelevingen (wordt binnenkort aangevuld)


1 opmerking: