maandag, september 01, 2008

Bikespotting enzo

Fietsers doen meer en meer hun best om hun rechten op te eisen:
- bikespotting
Naar een betere zichtbaarheid van de fietser - Fietscampagne Bikespotting

Met de fietscampagne Bikespotting wil de provincie Vlaams-Brabant vanaf september 2008 jongeren vanaf 12 jaar aanzetten tot het zichtbaar fietsen in het verkeer. Via een filmwedstrijd op youtube wil men de jongeren betrekken in deze campagne en stimuleren om bikespotten te promoten en anderen aan te zetten te bikespotten en gebikespot te worden.

In september gaat fase één van de campagne van start waarbij de filmwedstrijd bekend gemaakt wordt via de website bikespotting.be. De winnaar van de wedstrijd zal in februari 2009 bekend gemaakt worden tijdens een filmfestival.
Meer informatie vind je vanaf september op www.bikespotting.be of via bikespotting@vlaamsbrabant.be of 016/26 74 91.
- Kessel-Lo vraagt een brug
en ook op onze school zijn de fietsenrekken voor een fietsstalling aangekomen. Nu nog een afspraak met schepen Robbeets om afspraken te maken over het sleutelbeheer van de poort van de sporthal, zodat we de fietsrekken effectief in gebruik kunnen nemen.


Update oktober 2010
Bikespotting start derde editie
De voorbije tien jaar werd de fiets steeds minder populair in het woon-schoolverkeer. Daarom start de provincie Vlaams-Brabant voor de derde keer met een 'Bikespotting'-campagne bij jongeren om het fietsgebruik te stimuleren. Otto Jan Ham van Studio Brussel is peter van deze campagne.

"We mikken vooral op de scholen en de jeugdbewegingen. Jongeren zijn de autobestuurders van de toekomst. Als jongeren nu afhaken als fietser, zal het autogebruik alleen maar toenemen. Daarom vragen we de jongeren met een leuk filmpje de fiets te promoten bij hun vrienden en te posten op www.bikespotting.be", zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit.

"Ik steun met veel plezier deze Bikespotting-campagne van de provincie Vlaams-Brabant", zegt Otto Jan Ham van Studio Brussel. "Fietsen is immers goedkoop, gezond, goed voor het milieu, maar ook cool en leuk. Samen met het Leuvense duo Kevin en Gijs, de twee jongeren die de vorige editie van de Bikespotting-filmwedstrijd wonnen, geef ik het goede voorbeeld met een promotiefilmpje voor de nieuwe campagne."

Een filmwedstrijd kan niet zonder prijzen en dus zijn er bij deze wedstrijd niet één, maar twee hoofdprijzen. Enerzijds is er de categorie scholen met een fietsdag als hoofdprijs. De hele school wordt ingepalmd en alles wordt in het teken van de fiets geplaatst. Anderzijds is er de categorie jeugdwerk met een fuifpakket als hoofdprijs voor de jeugdbeweging met het winnende filmpje. Het fuifpakket bevat alles om met je jeugdbeweging de fuif van het jaar te organiseren.

Scholen en jeugdgroepen kunnen deelnemen van 1 oktober 2010 tot 31 januari 2011.

Meer info: www.bikespotting.be en http://nl.netlog.com/Bikespotting
Provincie Vlaams-Brabant
Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit, tel. 016-26 70 43, kabinet.dekeyser@vlaamsbrabant.be.
Frederik Pousset, dienst mobiliteit, tel. 016-26 74 92, bikespotting@vlaamsbrabant.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten