zondag, oktober 18, 2009

Werken

Een nieuw stukje fietspad tussen Holsbeek/kessel-lo is gebetoneerd in het kader van Leuven-Noord. Wanneer het hard genoeg is zal ik het eens inrijden. Later zal dit nog doorgetrokken worden tot achter het station van Leuven. Een fiets-o-strade als het ware. Alleen weet nog niemand precies waar of hoe. Afwachten dus.
Van deze voetgangersoversteek voor de basisschool van mijn kinderen, had Wegen Vlaanderen afdeling Vlaam-Brabant gezegd dat ze de zebrastrepen zouden doorschilderen over het fietspad, zoals in de vademeca wordt gesteld. Niet dus. Dat wordt weer in de pen kruipen.
Na jaren onduidelijkheid in verband met het tweericht zijn van het fietspad, is dit nu eindelijk duidelijk beschilderd. Tot het in 2011 of 2012 zal afgebroken worden, wanneer de Aarschotse steenweg wordt verlegd.Wat nog wel onduidelijk blijft, is dat dit stukje daar dwars op, ook tweerichting is. Ongeduldige automobilisten die naar rechts moeten, en die achter een auto staaan die naar links wil, gebruiken dit fietspad soms als bypass. En zijn dan stomverbaasd als een fietser hun de weg verspert en niet wil wijken.
Hier zie je dit in actie (zonder fietser). Ik zal er nog wel eens een duidelijkere foto van trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten