maandag, februari 22, 2010

Nonsens

Vandaag las ik een hoop onzin op een rijtje. Ongetwijfeld steekt de profileringsdrang naar aanleiding van de komende verkiezingen reeds de kop op.

- Moet het autorijden in de stad nog echt aangemoedigd worden? Het lost geen files op, het neemt nog altijd plaats in die eigenlijk aan de zachte weggebruiker toekomt. Deze 'oplossing' het zorgt alleen voor minder uitlaatgassen in de stedelijke omgeving, en meer vervuiling waar de elektriciteit wordt geproduceerd.
- Hybride bussen DE oplossing? Lees even dit en oordeel zelf.
- Elektrische scooters bij stadsdiensten en politie? Dit punt heeft wel het laagste onzingehalte, maar we wachten nog altijd op politie-te-fiets, zoals wel kan in andere steden. Zal de politie zomaar op een elektrische scooter gaan zitten, terwijl ze nu enkel met de combi willen patrouilleren? (by the way motards, een zware motorfiets is voor jullie misschien wel, maar voor ons GEEN fiets)
- Zonnepanelen om een oplaadpunt te bevoorraden? Lees even dit en oordeel zelf.
- Wachten op nieuwe technologie? Wat is er mis met de oude maar nog altijd springlevende technologie, namelijk de fiets? Ooit was Leuven een stad waar fietsen in hoog aanzien stond. De Leuvense Stoempersclub, één der oudste wielerclubs van het land, is daar een laatste overblijfsel van.

De oplossing voor een probleem vind je soms moeilijk als je er zelf deel van uitmaakt, daarom helpt het om er even uit stappen en het eens vanop een afstand nuchter te bekijken. Wat de politiekers hier duidelijk niet kunnen. Zoals wonderpillen waardoor je vermagert hoe meer je eet. Zoals automobilisten in de file alleen maar kunnen denken: dat de eerste eens wat rapper doorrijdt! Terwijl de fietser ernaast denkt: Héhé, wat staan jullie daar toch te sakkeren terwijl ik rustig kan doorrijden. De omgeving bepaalt mee je denkpatroon! Kom eens uit uw ivoren toren, politiekers, en stopt met dromen! DOEN is de boodschap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten