donderdag, mei 17, 2012

Fietspad Aarschotse steenweg

De rijbaan is recht,
het fietspad is kronkelig.
Ontwerpers op Vlaams, provinciaal en stedelijk niveau
hebben duidelijk nog last van voorruitperspectief.

5 opmerkingen:

  1. Oei, kan je echt geen 2 naast elkaar fietsen tegenliggers passeren?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het fietspad is 2m50 breed, wat an sich genoeg is voor rechtdoorgaand kruisend fietsverkeer. Alleen hebben fietsers de neiging om steeds de binnenbochten te nemen. Dat vormt geen probleem op enkelrichtingfietspaden, maar op tweerichtingsfietspaden komen de snelle fietsers mekaar net daar tegen. Een oplossing is wat meer breedte te voorzien, maar dat lijkt alleen maar weggelegd voor het autoverkeer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. maak dat fietspad 4 m breed en dan nog heb je fietsers die de neiging hebben de binnenbocht te nemen en dus vlak op een andere fietser te rijden. Dwazen vind je overal. ik heb het fietspad al vele keren genomen, ook best wel snel en ik vind het nog steeds echt wel ok. De bochten zijn niet storend, het overzicht is er nog altijd en het is er aangenaam fietsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat mij mateloos stoort is dat fietsers die de Aarschotsesteenweg volgen aan elk kruispunt voorrang moeten verlenen aan de wagens die van de zijweg komen terwijl die laatsten 5m verder zelf ook voorrang moeten geven aan het verkeer op de Aarschotsesteenweg. Ik stuur je nog wel eens wat fotootjes!

    BeantwoordenVerwijderen