donderdag, mei 24, 2012

Leuven Brussel Leuven

De fietsroute van Leuven naar Brussel en terug werd enige tijd geleden bewegwijzerd. Vooral handig onderweg voor de leek denk ik zo, want duidelijk leesbare fietsinfrastructuur is moeilijk aan te leggen, dat zie je al vanaf Leuven. Legt de wegbeheerder nog zo een mooi, hoekig, asfalten (comfort, jawel!) paadje aan, en dan rijden de dwazen van fietsers er nog naast. Geen respect voor de noeste arbeid van bergen verkeerdeskundigen of voor het milieu.
Processiestraat x Brampad, Leuven

Ze hebben ook totaal geen respect voor de nieuwe verkeerslichten op de Aarschotsesteenweg. Zo zijn er nog altijd fietsers die op de oude oversteekplaats oversteken, om daarna zonder verkeerslichten of verdere oversteken zomaar ongestoord door te rijden naar Leuven en terug. De ondankbaren! Moeten de automobilisten dan de enigen zijn die aan de rode lichten moeten staan wachten?
Aarschotsesteenweg, Leuven

Aarschotsesteenweg, Leuven
Er zijn er zelfs die lijf en leden durven te riskeren door aan de andere kant van het kruispunt zomaar wild over te steken, in plaats van op de aangeduide plaats aan het verkeerslicht. OK, op geen van beide plaatsen is een blokkenmarkering aangebracht, maar zo krijg je als wegbeheerder wel geen fietsverkeerslichten afgeschreven in deze barre economische tijden.
oude Aarschotsesteenweg, Leuven
oude Aarschotsesteenweg, Leuven
Daarbij hebben deze fietsers wel weer zicht op de brug die de Duitse brug moest vervangen. Zij voelt zich zo volkomen gepasseerd door die oude Duitse del, dat ze zich van verdriet met tranen heeft volgeschreid. Triestig, heel triestig.
oude Aarschotsesteenweg, Leuven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten