zondag, juni 03, 2012

Wakkerzeelse baan

Dit weekend kreeg ik dit mailtje in de bus. Nog even op de tand(wieltand)en bijten en het slechtste fietspad van Leuven zal eindelijk verleden tijd zijn.

Beste buren,
 
Goed nieuws: de heraanleg van de volledige Wakkerzeelsebaan vanaan het kapelletje tot aan de grens met Haacht is vorige maandag goedgekeurd in de gemeenteraad. Iedereen was het ermee eens, er waren geen opmerkingen.
 
Ik heb daarnet met schepen Robbeets gebeld voor wat meer informatie. De oprmerkingen die wij de vorige vergadering nog hebben gegeven op de plannen zijn volgens Robbeets allemaal verwerkt in de definitieve plannen. Er is een budget voorzien van ongeveer 4 miljoen euro en de aanbesteding wordt geopend op 12 juni. Als alles vlot verloopt met de toewijzing van de aanbesteding, kan er half september begonnen worden met de werken. Zou wel leuk zijn, net 1 jaar na het straatontbijt van vorig jaar, waar onze hele actie gestart is.
 
Volgende week op dinsdag 5 juni om 20 u organiseert de stad een infovergadering voor de inwoners van Wijgmaal in feestzaal Ter Wichmaele. Wie zin heeft, kan daar gaan luisteren en kijken naar de definitieve plannen.
 
Groetjes en misschien tot dan?!
Ik ga dinsdag eens kijken of stad Leuven ook de fietsknoop vanaf onderstaand kruispunt tot aan Wijgmaalbrug wil aanpakken, en of de fietsers daar ook 40 jaar op moeten wachten..
 
Wakkerzeelsebaan x Baron Descampslaan, Wijgmaal
Vanaf volgend jaar is er dus weer een ander fietspad kampioen. We kunnen er nu al naar op zoek gaan, suggesties zijn altijd welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten