maandag, februari 16, 2015

Velodossier

Herinneren jullie dit nog?

In een vorige growfundingsgolf haalde Joost Vandebroele genoeg geld op voor zijn geef-jezelf-een-fietspad-cadeau project.

Het velodossier project is ondertussen volwassen geworden, en alle fietsende Brusselaars kunnen er nog altijd aan meewerken:
Deze website ging online in januari 2015. De bedoeling is om eerste zoveel mogelijk gegevens en getuigenissen te verzamelen. We leggen hiervoor een dossier, een velodossier, aan. Hoe meer getuigenissen, hoe meer bewijslast we bij een dossier kunnen toevoegen.
De uiteindelijke bedoeling is tweeërlei:
Het publiek debat over de onveilige situatie voor fietsers in Brussel warm houden. Hoe meer getuigenissen, hoe meer ruchtbaarheid, hoe zichtbaarder het probleem, hoe dikker ons dossier.
We willen aan de hand van de op Velodossier.be verzamelde ‘bewijslast’ een (lokale of gewestelijke) overheid voor de rechter dagen. Als de situatie in een bepaalde straat of plein, langs een bepaalde laan in Brussel, onveilig blijft, dan gaan we dat aanklagen. Niet door een zoveelste brief te sturen, maar door naar te rechter te stappen. Om zo’n dossier voor te bereiden – mogelijk op basis van jouw ingediende getuigenis – is tijd nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten