zaterdag, juni 14, 2008

Politie reageert verrast op klachten over boetes

Van nieuwsblad.be:
Geen sprake van klopjacht om kassa te vullen
Politie reageert verrast op klachten over boetes
LEUVEN
- De Leuvense politie ontkent in alle talen dat ze extra veel controles doet op fietsers om de kassa te vullen. 'Er gaan verhalen de ronde over agenten die zich verstoppen en plots opduiken om fietsers in overtreding op de bon te slingeren. Dat is onzin', zegt commissaris Marc Vranckx.
Ziehier een voorbeeld van het Leuvense fietsvriendelijke beleid:

- op de fietskaart van Leuven (anno 2006) staat de Diestsetraat tussen 'Jeeskes boom' en het station ingekleurd als fietsroutenetwerk, meerbepaaald: '(Her)aanleg gepland/in uitvoering':

- in het verslag van de gemeenteraad van 24 april 2006 lezen we:
...
Schepen Dirk Robbeets (sp.a) antwoordt dat hij dacht dat er binnen de bevoegde raadscommissie een consensus was over het bijplaatsen van fietsenstallingen. Ter hoogte van de Diestsepoort zullen er meer fietsenstallingen komen en ook in de Vanden Tymplestraat. De Diestsestraat is inderdaad op sommige plaatsen wat smal om daar bijkomende fietsenstallingen aan te brengen. Men zal er echter in de zijstraten plaatsen zoals onder andere in de Vital Decosterstraat die nog moet heraangelegd worden.

Men zal in het derde gedeelte van de Diestsestraat 24 uur op 24 uur kunnen fietsen.
...

- na de vernieuwing wordt echter dit bord opgehangen:

- na een vraag van Groen! in de gemeenteraad van 27 augustus 2007 lezen we:
...
Voorzitter Louis Tobback (sp.a-spirit) licht het standpunt van het college toe. Er is geen enkele reden een deel van de Diestsestraat, namelijk het stuk tussen de Louis Melsensstraat en Diestsevest, een ander statuut te geven dan het huidige. Nu is fietsen voor 11.00 uur en na 19.00 uur toegestaan. Slechts een deel volledig toegankelijk voor fietsers maken leidt enkel tot verwarring. Voetgangers verkeren in de veronderstelling dat de Diestsestraat een wandel- en winkelstraat is zonder fietsers en auto’s. Het college blijft bij het handhaven van het huidige statuut voor de gehele straat.
...
- Mijn vrouwtje ziet van in de winkel in de Diestsestraat dat aan de overkant dikwijls politieagenten schuilen bij miezerig weer om rustig een sigaretje te roken. Als er dan een fietser aangereden komt springen ze te voorschijn en beboeten ze die zonder pardon, terwijl er nagenoeg geen voetgangers op straat rondlopen die er hinder van ondervinden. Auto's die daar ook niet mogen rijden, krijgen geen boete maar een vermaning. Ook andere winkeliers zien dit geregeld gebeuren en hebben dit reeds bij het stadbestuur aangeklaagd.
Als de commisaris dan publiekelijk verklaart dat wat Ann meermaals heeft gezien 'onzin' is, dan ben ik toch eerder geneigd om mijn vrouwtje te geloven als een omhooggevallen sjampetter die geen verstand heeft van fietsen en die niet weet wat zijn manschappen uitvoeren.
We hebben ook al opmerkingen van de politie gekregen omdat we na 20u00 aan het lossen waren (we kwamen van een beurs in Antwerpen), terwijl als er een mega-vrachtwagen om 2u 's nachts aan de Zeeman komt leveren, er natuurlijk geen politieagent meer rondloopt die dat kan zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten