maandag, juni 16, 2008

Skikda

Eens totaal iets anders: vorige week ging ik met de kinders eens op Google earth laten zien waar ik in Algerije op werfbezoek ben geweest. Wat was dat zeg! De fabriek zag er niet uit, blijkbaar is ze in 2004 ontploft. Gelukkig niet toen ik daar in 1995 drie weken rondliep terwijl Fabricom ze aan het revampen was. Nochtans ging er regelmatig vanalles mis. Zo mochten we elke dag naar huis bellen op kosten van de zaak, maar de dag dat ik er arriveerde werd de multitrunk naar de telefooncentrale ergens ander op het industrieterrein door een bulldozer overgegraven met als gevolg dat heel de telefooncentrale was opgefikt. Daar zaten we dan in ons concentratiekamp zonder communicatielijnen.

Persmededeling
Explosie in Skikda, geen invloed voor Distrigas – 20 januari 2004

20 januari 2004 - 17 uur

Distrigas bevestigt dat de explosie in Skikda (Algerije), die gisteren een groot deel van het productiecomplex van LNG (Liquefied Natural Gas of vloeibaar aardgas) heeft vernietigd, geen invloed zal hebben op de bevoorrading van haar klanten. De terminal in Skikda vertegenwoordigt ongeveer 25% van de Algerijnse LNG-export. Overeenkomstig haar contract met Sonatrach, bevoorraadt Distrigas zich enkel in de Algerijnse terminal in Arzew. Dit is de enige terminal die toegankelijk is voor methaanschepen met een grote capaciteit, zoals de Methania en de Mourad Didouche die door Distrigas gecharterd worden voor het transport van LNG. Het Arzew-complex vertegenwoordigt op zich 75% van de Algerijnse LNG-capaciteit.
Distrigas heeft altijd het belang benadrukt van een diversificatie van haar bevoorradingsbronnen: in 2003 vertegenwoordigde het Algerijnse LNG minder dan 20% van de aardgasinvoer in België. De andere bevoorradingsbronnen op lange termijn zijn Noorwegen (35%) en Nederland (31%). Het overige aardgas wordt aangekocht op de kortetermijnmarkten.
Voor Distrigas is het gediversifieerde portfolio van aankoopcontracten op lange termijn aangevuld met inkoop op korte termijn, een van haar grootste troeven tegelijk de beste garantie voor de bevoorradingszekerheid van haar klanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten