vrijdag, juni 13, 2008

Willen maar niet kunnen

Het zal voor veel fietsers fijn zijn om nu een fietspunt te hebben aan het station: je fiets stallen kan terug overdekt en bewaakt. Maar kan de omgeving dan dringend ook wat fietsvriendelijker?

Als je niet via het provincieplein naar beneden komt gesjeesd, dan kom je wellicht via het stationsplein waar je eerst een groot verbodsbord C1 moet negeren om naar het Fietspunt te rijden. Kassa kassa om verkeersboetes aan fietsers te kunnen uitschrijven?

Als je wel via het provincieplein naar beneden komt gesjeesd, en je moet toevallig niet het fietspunt binnenrijden, bijvoorbeeld omdat je 's avonds gewoon naar huis rijdt, dan merk je dat het fietspad plots veranderd in een zebrapad, waar je als fietsers niet op mag rijden. Kassa kassa om verkeersboetes aan fietsers te kunnen uitschrijven?

Als je het zebrapad voorbij bent, wordt je door het verkeer gekneld tegen de dranghekkens van een bouwwerf, meer bepaald de dranghekkens van de PARKING van de bouwwerf. Kunnen ze hun transportmasjien niet ergens anders gaan parkeren dan midden op de ring? Dat zou voor fietsers een veel veiliger situatie zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten