maandag, december 29, 2008

Oostduinkerke 2008

Aangekomen voor het jaarlijkse oud-op-nieuwjaar-weekend aan zee, maakten we eerst een strandwandeling op het donkere, donkere strand.
De volgende dag stond een bezoek aan de AtlantikWall op het domein Raversheide op het programma. We waren de inventiviteit van de Westvlaamse toeristische dienst weer vergeten, die telkens musea sluit wanneer wij ze komen bezoeken. We zijn dan maar door het aangrenzende park gewandeld, waar de kinderen eerst enkele bunkers hebben beklommen, en daarna hebben gegleden op een toegevroren plas.
Terug in Oostduinkerke waren de mannenvantstad bezig de voorbereidingen aan het treffen voor het Silvestervuur, en stonden er kraampjes waar de kinderen gratis chocomelk kregen. Oude vissers met lange baarden (Jan Piet Joris en Korneel ongetwijfeld) roosterden sprotjes en aardappels boven houtvuren voor de meer avontuurlijken onder ons. Dit jaar heb ik voor het eerst eens zo een bakje gekocht. Na het avondeten zijn we in Oostduinkerke blijven hangen voor het Silvestervuur met bijhorend vuurwerk. Op oudjaarsdag zijn we 's middags gaan schaatsen op het plein voor het gemeentehuis van Koksijde. Tegen de avond zijn we naar Nieuwpoort getrokken, waar de sneeuwhelling dit jaar twee maal zo breed was en dus twee maal zo tof.
Toen de muziek voor de discobar luidruchtig getest werd, zijn we naar het appartement teruggekeerd, om hapjes te maken, en daarna pitta-broodjes te eten. Rond half twaalf begonnen de eerste feestvierders al vuurwerk af te steken, en dat ging zo door tot half één.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten