zaterdag, maart 28, 2009

Kierewiet

moet je blijkbaar zijn om op dit kruispunt als fietser rechtdoor of naar links te willen rijden. Een koppel maanden geleden was dat echter het geval, toen ik samen met enkele kinderen op weg was naar Heverlee. Wij hebben de gewoonte om achter hen te rijden zodat we ze kunnen zien en tijdig corrigeren. Hier liep het even mis: ik kreeg hen maar niet uitgelegd hoe je hier veilig moet oversteken. IMHO een geknipt kruispunt voor 'alle fietsers groen' verkeersregeling.
Het kruispunt werd een tijdje geleden heraangelegd, misschien moeten er nog fietsopstelstroken geschilderd worden, zo zijn er ook nog geen stopstrepen te zien.

Eerst wordt het groen voor het verkeer dat naar rechts afdraait, de rechtdoorfietser blijft wachten ...

... en wachten, ondertussen komt de verkeersstroom naar rechts goed op gang.

Yes! Het licht springt op groen voor iedereen die rechtdoor of naar links wil. Oeps, klein probleempje.

Deze fietsster wou gelukkig naar rechts. Daarvoor moest ze wel op het voetpad tussen paal en hoekhuis doorwringen. Nu kan je als fietser er tussen proberen te wringen, bumperklevend verkeer is echter niet altijd even galant.

1 opmerking:

  1. Is al jaren zo. En stelt weinig problemen voor fietsers rechtdoor, die gaan gewoon op het rechtdoorvak staan. Daar mocht een suggestie strookje op getekend zijn.

    Rechtsaf vindt ik veel gevaarlijker, hiervalt er ooit nog een dode hoek dode. Beste middel daartegen is rechts af door rood.

    BeantwoordenVerwijderen