zaterdag, december 19, 2009

De ring rond

In vergelijking met vorig jaar valt me op:
- men is veel vroeger beginnen ruimen, de dag van de sneeeuwval zelf nog, i.p.v. enkele dagen te wachten tot alles hopeloos is aangevroren
- overgangen tussen gewest/gemeent worden overschreden, vorig jaar werd er op nogal wat plaatsen gestopt door de ene dienst, en dan 2 meter verder terug begonnen door een andere dienst. Moest je dus aan veel kruispunten even te voet door de sneeuw baggeren.

Spijtig genoeg nog deze tekortkomingen:
- als het fietspad eerst geruimd wordt, en daarna de straat, onstaan er bij elke oversteekplaats 'sneeuwmuurtjes' waar je door moet. Wanneer deze dan de komende dagen aanvriezen, zijn dit vervelende obstakels. Bijvoorbeeld de Tiensepoort:
- fietsoversteekplaatsen werden niet altijd meegeruimd. Bijvoorbeeld de Aarschotsepoort:
of aan het Provincieplein:- gelijkgrondse fietspaden moeten best 2 maal geruimd worden: anders spat er van de straat zoveel sneeuw terug op het fietspad, dat de eerste ruimbeurt bijna teniet wordt gedaan. Bijvoorbeeld de Tiensesteenweg:
- hier en daar vergeet men nog een drukke fiets en voetgangersverbinding. Voorbeeld: de Herestraat. (zie verder). Dat zal ik eens melden.

Een fotoreportage van een reis rond de Ring:
Den Boschsingel

Rennessingel

Herestraat

Tervuursepoort

Tervuursevest

Tervuursevest

Geldenaaksevest

Tiensepoort (rechtdoor is vrijgemaakt, rechts naar de Tiensesteenweg echter niet)

Tiensevest

Diestsevest

Wordt ongetwijfeld bij verdere sneeuwval nog vervolgd ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten