maandag, december 21, 2009

Sneef

Momenteel ben ik geveld door een bronchitis, en sneeuwfoto's maken of fietsen is even geen optie. Gelukkig leverde Tony mij beelden en commentaar aan.
Ik merkte vandaag tijdens mijn tocht naar de dokter in het ondergesneeuwde Wilsele en Wijgmaal toch ook precies op dat er bij de tweede sneeuwbeurt véééééél minder fietspaden werden geruimd. Was het zout op? Of de goesting? Of mogen fietsers tijdens de kerstvakantie van niet fietsen?

Tiensesteenweg
Al jaren klagen we aan dat het brugdek van de spoorwegbrug spekglad is bij ijzelweer. Omdat het fietspad verhoogd ligt, komt het zout er niet bij strooiwerken.
Elders op deze steenweg ligt het gelijkgrondse fietspad gewoon onder de smurrie. Aanvankelijk was het nog berijdbaar maar een latere veegbeurt van de steenweg maakte dat compleet ongedaan.
Tiensesteenweg, Leuven
Martelarenlaan
Vermoedelijk niet gestrooid en later onder de smurrie begraven bij het vegen van de rijbaan.
Martelarenlaan, Leuven
Het afgescheiden deel achter het station is al helemaal een glijbaan.
Martelarenlaan, Leuven
Diestsesteenweg
In het begin wel wat gestrooid en daardoor vrijdag relatief berijdbaar, maar het terug aanvriezen van de sneeuw en het latere vegen van de steenweg zelf maakten dat terug ongedaan. Opstel- en oversteekplaatsen voor fietsers dienen ook geruimd te worden.
Diestsesteenweg, Leuven
Tivolistraat
Helemaal niet gestrooid of geruimd, en dit zou een hoofdfietsroute moeten zijn. Wel ideaal om te leren skiën of snowboarden op de openbare weg.
Tivolistraat, Leuven
Tivolistraat, Leuven
Bierbeekstraat en Korbeeklosestraat
Dit is een parallelle route met Tiensesteenweg. Spekglad door aangereden sneeuw zoals zovele wegen in de wijken.
Bierbeekstraat, Leuven
Brugje tussen Bierbeek en Korbeek-losestraat, waarschijnlijk het werk van vrijwilligers.
Stenenbrug, Leuven
Ook langs de Eén-meilaan bij het De Becker Remyplein zijn er waarschijnlijk de bewoners die fietspad en stoep vrijgemaakt hebben. Op het plein zelf bleven de fietspaden verborgen onder de sneeuw.
Becker Remyplein
Eénmeilaan
Het Jan Vranckxtracée lag gedeeltelijk open, het stuk tussen Casablanca en de Koning Albertlaan eigenaardig genoeg niet. (geen foto, batterij leeg)
Jan Vranckxtracé
Foto's zijn genomen op ma 21-12 namiddag, de eerste sneeuw viel, niet onaangekondigd, op donderdag 17-12-2009, een tweede keer op zondag 20-12-2009.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten