dinsdag, januari 11, 2011

Rijbaanrijder

Deze morgen was ik op de Aarschotsesteenweg en op meerdere plaatsen langs de Ring weer een VC. Niet uit vrije wil, maar uit pure noodzaak. Terwijl fietspaden eigenlijk aangelegd werden en worden om op te fietsen, verplicht het oneigenlijk gebruik de fietsers tegenwoordig meer en meer op de rijbaan. Volgens de Leuvense politie zijn deze overtredingen overigens niet-handhaafbaar (net zoals het controleren op snelheid in een zone 30), en moeten fietsers er maar aan wennen dat er met netten en strikken jacht op hen wordt gemaakt.




3 opmerkingen:

  1. Interessante blog, Leuvense medefietser! :-)

    Ik zat vanmorgen op weg naar Wijgmaal ook bijna gevangen in dat net dat ze daar langs de vaart gespannen hebben. Ik ben dan maar aan de andere kant gaan fietsen en aan de volgende brug overgestoken.

    Enig idee wat ze daar aan het uitspoken zijn?

    Overigens is de fietssituatie aan de andere kant van de vaart ook "bedenkelijk". Net voor de volgende brug wordt het fietspad daar versperd door een blok beton en moet men oversteken. Reden: onduidelijk.

    Elke dag een hindernissenparcours. Maar dat houdt de spanning erin zeker?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Philip:

    Daar aan de "andere kant van de vaart" zijn ze zogezegd een gasleiding aan't aanleggen. Dat duurt nu ondertussen al maanden en sinds ze daar een beetje met de graafmachiene gespeeld hebben is er bij mijn weten ook geen vooruitgang gemaakt. Als ze zo door gaan wordt het interessanter om met de kayak te gaan werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bram: het net is nieuw. Er staan inderdaad al geruime tijd bordjes over omleiding en er liggen al even lang buizen naast het fietspad. Verder echter geen activiteit te bespeuren. Tot er plotseling deze week een net over het fietspad gespannen werd.

    Misschien zijn er helemaal geen werken maar is het een uit de hand aan het lopen studentengrap?

    BeantwoordenVerwijderen