Eens staaltje fietsvriendelijkheid ten top.
Waar gaat het over? Er komt inbreidingsgewijs een RVT in Wijgmaal, een onderdeel van de decentralisatie van het Leuvense OCMW rusthuis. Ik bekeek toen even de Verkavelingsvergunning, en merkte dat volgens ruimtelijke ordening het plaatsen van een fietsgoot op trappen een fietsvriendelijke toegeving is. Trappen? Niet dus. Ook niet voor de bejaarden die niet meer goed te been zijn trouwens.
Eerst wat
Model IIIen 13 paginas verder:
RUIMTE EN ERFGOED - AFDELING VLAAMS-BRABANT
BLIJDE INKQMSTRAAT 103-105
3000 LEUVEN
5 . 00/24062/1000056 . 1
TOEKENNING VAN DE VERKAVELINGSVERGUNING
De gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar heeft de aanvraag ingediend door OCMW Leuven met als adres Andreas Vesaliusstraat 47 te 3000 LEUVEN ontvangen.
De aanvraag werd ontvangen op 10/07/2009.
De aanvraag heeft betrekking op het. verkavelen van een goed met als ligging Remy Alloingstraat zn / Wijgmaalbroek zn te 3018 LEUVEN en met als kadastrale omschrijving 15 ° afd., sectie 8 , nummer(s): 91B3, 91E4, 92G2 LEUVEN
Deze aanvraag werd onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening en de uitvoeringsbesluiten.
- de tracéwijziging, verbreding of opheffing van bestaande gemeentelijke verkeerswegen.
Daarom diende de gemeenteraad een besluit te nemen over de zaak van de wegen.
De gemeenteraad heeft in de zitting van 1/3/2010 het volgende beslist:
Artikel 1. De gratis grondafstand van Remy Alloingstraat (Wijgmaalbroek - Weduwenrij) in 3018 Leuven wordt goedgekeurd, onder voorbehoud van het bekomen van een bodemattest dat de overdracht toelaat en van het verkrijgen van een gunstig advies over de aantakking van de riolering aan de collector van Aquafin in Wijgmaalbroek.
De aanvraag werd openbaar gemaakt volgens de regels van het uitvoeringsbesluit betreffende de openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning en verkavelingsaanvragen. Er werden 6 bezwaarschriften ingediend. De gewestelijk stedenbouwkundige ambtenaar neemt omtrent deze bezwaarschriften het volgende standpunt in:
...
...Integratie: wil dat zeggen dat fietsers een doorgang krijgen die breder is dan 70 of 90cm? Ik hoop het alvast.
7. Zone voor wegenis en pleinen (Openbaar domein)
Aanvulling:
- de doorsteek (publiek domein) van Weduwenrij naar het centraal plein bedraagt minimaal 4m. Indien het hoogteverschil wordt overwonnen met trap, worden de nodige voorzieningen voor de fiets (b.v. fietsgoot) getroffen.
- integratie van het pad ‘Remy Alloingstraat’ in de inrichting van het publiek domein langsheen Wijgmaalbroek
...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten