donderdag, december 02, 2010

Ruimen van Fietspaden

Deze morgen kwam ik langs de Wijgmaalsesteenweg een Leuvense veegmachine tegen.

Danny Stroobants, diensthoofd reinigingsdienst, wist me mailsgewijs dit nog te vertellen:

In Leuven wordt er gestrooid volgens bepaalde prioriteiten.
Fase 1: de buslijnen en enkele zeer gevaarlijke hellingen
Fase 2: alle hellingen op druk gebruikte wegen
Fase 3: secundaire wegen die druk gebruikt worden

Sommige wijken die snel aansluiten op één van de wegen hiervoor vermeld zitten niet in een strooiprogramma. We gaan er van uit dat onze bewoners een beetje rekening houden met de winterse toestand en het moeten kunnen opbrengen om enkele 100 m voorzichtig te rijden tot ze op een gestrooide weg komen. We strooien milieubewust.

We zijn sinds 16.00 uur gisteren namiddag met 6 strooiers ononderbroken aan het strooien om Fase 1 en 2 veilig berijdbaar te krijgen.Twee van die zes strooiers zijn met de fietspaden bezig.

Voor de fietspaden hebben we ook 3 fases, volgens belangrijkheid als fietspad en niet de weg waarlangs het al dan niet ligt.
Fase 1 en 2 van de fietspaden wordt bijna steeds gestrooid, ook ’s nachts. Fase 3 wordt begonnen als 1 en 2 OK zijn, maar enkel overdag.Dit laatste heeft met bereikbaarheid en eigen veiligheid te maken.

We strooien geen fietspaden langs gewestwegen omdat die door het Vlaams gewest moeten gestrooid worden.

1 opmerking:

  1. Gisteren avond het de machine op het fietspad langs de 1-meilaan gespot. daar achter een kleine vrachtwagen van de stad die strooide.
    Tivolistraat was ook sneeuwvrij vanavond.
    Bierbeekstraat dan weer niet. Misschien wel gestrooid maar het begon een pap te worden. Als dat aanvriest is er niet meer te fietsen.
    Ook de (overigens niet aangeduide) omleiding voor fietsers voor de Martelarenlaan via Schuurmansstraat en Werkhuizenstraat was gestrooid enkel het stukje tussen de betonblokken op het einde van de Schuurmansstr en de Martelaren lag nog nog vol sneeuw.
    Tony

    BeantwoordenVerwijderen