maandag, december 06, 2010

Fiets en Cultuur

Zaterdag waren we met de bus naar het conservatorium gegaan om Jorun te horen dwarsfluiten. Gelukkig namen we de bus, want de toegang tot de fietsstalling aan de poort van het SLAC ziet er zo uit:




Naar de muziek of tekenles ga je niet met de fiets? En dan moet je maar over het voetpad rijden of onder de slagboom door? Ook voor mindervaliden is de toegang hier niet gemakkelijk. Horen al deze geparkeerde wagens hier echt thuis? Er is toch ook een ondergrondse garage in het gebouw? Aan deze kant is het middeleeuwse auto-denken nog 'eeuwenoud maar springlevend': naar een fietsenstalling ga je met de fiets aan de hand, niet al fietsend. Aan de overkant van de straat legt men Dijleterrassen aan voor wandelaars. Voor de hinder tijdens deze werken lees je:
Tijdens de werken zal er geen hinder zijn voor het doorgaand verkeer en de bussen van De Lijn.
Ter hoogte van de werken is er voor de duur van de werken een parkeerverbod in de Dirk Boutslaan en zal het voetpad grenzend aan de werkzone worden afgesloten, dit tussen Craenendonck en Wandelingstraat.
Geen woord over het fietspad dat er ligt en ook mee wordt afgesloten.

2 opmerkingen:

  1. ...en dan is er nog de acrobatie die nodig is om van onderaan de trappen van de Minnepoort naar het SLAC te stappen: slagboom, bloembak, vuilbakje - alleen een auto raakt erdoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jo, er wordt aan gewerkt: http://edflex.blogspot.com/2011/02/sometimes-you-win-sometimes-you-loose.html

    BeantwoordenVerwijderen