vrijdag, maart 14, 2008

Blauwe NIMFY kabouter gespot te Leuven

Er is er eentje die zich volmondig kant tegen de aanleg van het vernieuwde fietspad op het provincieplein, dat volgens hem niet vernieuwd hoefde te worden. Heeft hij dan helemaal geen verstand van fietsen, fietsers of fietspaden?

Nochtans gaat deze man lintjes doorknippen als er een nieuwe fietspaden worden geopend, waarvoor de provinice 80% subsidie geeft aan de gemeentebesturen.

Nochtans hij deze man al eens een helaas-prijs gewonnen voor groene verkeersstroken

Nochtans is één van de beleidsdomeinen onder zijn bevoegdheid:

Mobiliteit en wegen
... Hiernaast zal nog verder worden ingezet op de bestaande prioriteiten : de verdere realisatie van fietsroutes- en fietspaden, aanpak van de problematiek van de buurt- en voetwegen en de uitbouw van sensibiliseringsacties inzake verkeersveiligheid. De provincie Vlaams-Brabant is zich als overheid terdege bewust van de moeilijkheidsgraad van het mobiliteitskluwen binnen Vlaams-Brabant en beseft ook dat de privé-sector hierin een belangrijke speler is. De uitbouw van een provinciaal mobiliteitspunt, dat samen met de bedrijfswereld zal zoeken naar oplossingen en innovatie projectideeën, zal hierin een cruciale rol spelen. De verbrokkeling van de wegen over de verscheidene beleidsniveaus is al langer een doorn in het oog. De overdracht van de wegen naar het Vlaamse Gewest tijdens deze legislatuur is een strijdpunt. Nog voor 2009 zullen de onderhandelingen worden opgestart.
Nochtans is een ander beleidsdomein onder zijn bevoegdheid:

Ruimtelijke ordening
en was het fietspad op het provinciepad niet in overeenstemming met de bouwvergunning
... het feit dat op 24 januari 2005 een proces verbaal werd opgemaakt ten laste van het provinciebestuur, vanwege een bouwovertreding op het Provincieplein. De vergunning voorzag vlakke kasseien.
...
De heer Dekeyser, gedeputeerde, zegt dat ook hij met verbazing kennis heeft genomen van het proces verbaal dat werd opgesteld.
In de basisopdracht van de NV Slegers werd in de aanbestedingsdocumenten geen enkele specificatie opgenomen omtrent de soort kasseien. Er werd enkel verwezen naar het standaardbestek 250.
...
Nochtans is hij anders wel pro-fiets gezien het MOSMobi-project:
Provincie tegen auto's aan schoolpoort De Standaard - Nationaal, Vlaams-Brabant/Brussel 05-06-2007 Pag. 48 LEUVEN - Met subsidies wil het Vlaams-Brabantse provinciebestuur het autoverkeer aan de basisscholen terugdringen en de schoolomgeving veiliger te maken. 'Kinderen uit het basisonderwijs wonen vaak dicht bij de school. Toch worden ze al te vaak met de auto gebracht of gehaald', zegt gedeputeerde voor Mobiliteit Julien Dekeyser. 'Het toenemend aantal auto's is voor veel kinderen een hinderpaal om te voet of met de fiets naar school te gaan, waardoor ook zij met de wagen gebracht worden. Die vicieuze cirkel willen doorbreken met het MOSMobi-project.' ...
Die eerste commentaar op het fietspad voor zijn deur was dus overduidelijk NIMFY.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten