dinsdag, maart 11, 2008

Plus ça change, plus c'est la même chose

Broere,

Gisteren kwam ik je tegen op de straat mijner dromen, we omhelsden elkaar en zetten ons aan een zonnig terrasje met een pintje. Ik wou je horen vertellen over je buitenlandse avonturen, want wat kon ik nu vertellen over ons Belgenlandje?

Dat we binnnenkort misschien een regering hebben? Stront op het hoofd van de politici die al maandenlang spelletjes spelen!

Dat medische kosten voor ongeneeslijk zieke kinderen eindelijk terugbetaald worden? Stront op het hoofd van de politici die dit al die jaren tegengehouden hebben!

Dat er pas een vrouw en drie kinderen overhoop zijn gereden op de Waversebaan? Stront op het hoofd van verkeersambtenaren die denken dat het aanleggen van een zone 30, of verkeersdrempels, of hinderlijke paaltjes zomaar alles oplost zonder voortdurende politiecontroles! Stront op het hoofd ook van de bestuurders van 4x4's in stedelijk gebied!

Dat Belgacom nog altijd een monopolie heeft op telefoon- en internetverbindingen en dat we daardoor het meeste betalen in Europa. Stront op de hoofden van Belgacom.

Dat er nog altijd geen plaats is om je fiets in Leuven fatsoenlijk te parkeren, en dat alle verkeerd gestalde fietsen worden opgepakt? Stront op het hoofd van de burgemeester en co.

Dat je als fietser in de wetstraat minder fijn stof binnenkrijgt als een automobilist op een autosnelweg? Stront op het hoofd van de auto-straat.
Deze Brusselse fietsen zullen niet meer door de wetstraat rijden vrees ik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten