woensdag, maart 19, 2008

Paaltjes tegen zwerfvuil

Al eeuwen denk ik bij het voorbijfietsen van altijd wederkerende bergen sluikstort: waarom sluiten ze deze weg niet gewoon af? Gewoon een bareel of wat paaltjes even na het laatste huis, en de doorgang blijft open voor fietsers en de NMBS. Gedaan met die vieze rommel. Helaas, verlaten lappen grond langsheen spoorlijnen hebben blijkbaar de eigenschap om zwerfvuil aan te trekken.

Maar eindelijk is het dan gebeurd: er staat een paaltje. Gedan met dumpen! Of toch niet? Staat het daar op de beste plaats?
- Bedenking 1: met wat lef (en dat heb je nodig om te sluikstorten) rijdt je er met je pick-up of urban jeep gewoon naast.
- Bedenking 2: met wat minder lef stop je aan het paaltje en stort je daar je illegaal afval. Of net om het hoekje.
- Bedenking 3: Als er een paaltje op een fietsroute wordt geplaatst, mag het dan een beetje opvallen a.u.b.? Een donkerkleurig, ijzeren Lovenaartje, ideaal om als fietser tegen te knallen bij drukte of slecht weer.
Update 2008-03-26
Bedenking 1: er werd gestort op twee verschillende plaatsen onder de brug, dus er is iemand naast het paaltje doorgereden.
Bedenking 2: zondag lag er een halve keuken vlak achter het paaltje, terwijl daar vrijdag nog niets lag.
en terwijl ik 's morgens bovenstaande foto aan het nemen was kwam er een poolse witte camionette aangereden tot aan het paaltje, de chauffeur stapte uit en hing wat 'onschuldig' rond terwijl ik verder reed naar mijn werk. 's Avonds reed een jeep met aanhangwagen langs het paaltje het 'plein' op om te draaien en reed dan terug langs het paaltje weg. Zonder veel problemen.
Het staat er dus om eens in het duister een fietser tegen te laten rijden, want autoverkeer heeft er niet veel last van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten