donderdag, april 09, 2009

Blijven zagen om meer en betere fietspaden te vragen

Als het over fietspaden gaat werken lokale overheden zo verschrikkelijk traag! Wanneer het tot 5 jaar duurt voor er een fietspad kan heraangelegd worden, moeten er dringend veel meer mistoestanden gemeld worden. Ik doe mijn best, maar het stadbestuur werkt tegen, getuige onderstaande brief:
Geachte heer Daems,

Naar aanleiding van uw vraag via het meldpunt Fietspaden om op de Eénmeilaan ter hoogte van de Katjeswilgenlaan een fietsoversteek aan te brengen, besliste het college van burgemeester en schepenen advies te vragen aan de werkgroep signalisatie.
In zitting van 26 februari 2009 heeft de werkgroep signalisatie ongunstig advies gegeven om een fietsoversteek aan te brengen op de Eénmeilaan richting Katjeswilgenlaan. Het is verboden om in het provinciaal domein te fietsen. Indien een fietsoversteek wordt aangebracht, kan dit een foutief signaal geven.

Het college van burgemeester en schepenen heeft zich in zitting van 20 maart 2009 akkoord verklaard met dit advies.

Als u nog verdere inlichtingen wenst, blablabla, bij delegatie, Dirk Robbeets, schepen van openbare werken.
Verboden te fietsen? Er is zelfs een fietsverhuurdienst in het hartje van het domein. Zo vroeg ik ook niet om IN of DOOR het domein te rijden, ik wou alleen maar veilig NAAR het domein fietsen met de kinderen.
Foutief signaal? Het bezit van dikke BMW's en Mercedes is toch ook een signaal voor te snel rijden?
In het ordereglement staat duidelijk:

  • op sommige wegen en op plaatsen die door de directies zijn aangeduid, kunnen fietsen en bromfietsen beneden de 50 cc, elektrocars, gocarts, skateboards, rolschaatsen en skeelers toegelaten worden;
  • geen enkel voertuig mag sneller rijden dan 20 km/uur;
Kunnen toegelaten worden!! We zullen eens een brief schrijven naar de domeinbeheerder voor een fietsvriendelijke verantwoording. In het domein zou langzaam fietsen ook moeten toegelaten zijn, zoals wanneer je met een grote troep kinderen voor een verjaarsdagfeestje naar de piknikweide fietst met fietszakken vol taart en koek en drank. Tot vandaag dus nog altijd illegaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten