maandag, april 27, 2009

Fietschaos op de Tiensevest aan het Stadskantoor

Beste,

Op 23/03/2009 was hier (zie eerste foto) nog duidelijk een parkeerverbod. Op 3/4/2009 is dit bord weg (zie tweede foto, dit is ook de huidige toestand). Is dit de schuld van de ontspoorde tegenbetogers na de NSV-betoging? Is deze wijziging gepland? Waarom staat er nu enkel een bordje dat een fietspad aankondigt op de plaats waar het fietspad stopt?

Meer en meer automobilisten gebruiken dit hoekje echter om passagiers in en uit te laten stappen, of om eventjes te wachten op een passagier. Nochtans is dit zeer duidelijk een eindpunt fietspad zoals sprake in artikel Artikel 24 punt 2 van de wegcode, zodat stilstaan en parkeren hier verboden is. Blijkbaar is dit voor veel chauffeurs niet duidelijk. Kan hier a.u.b. terug een bord gehangen worden, en dan liefst een bord E3 'Stilstaan en parkeren verboden' zodat fietsers in de twee richtingen terug velig zijn voor plots openslaande portieren en uitwijkende automobilisten? (zie derde foto)

Af en toe enig politietoezicht ter plekke zou ook geen kwaad kunnen natuurlijk, want an sich is dit bord niet nodig, moesten automobilisten zich beter aan de wegcode houden. Duidelijkheid in het verkeer kan echter nooit kwaad, vooral niet omdat de fietsers hier de rijbaan opgestuurd worden zonder enige rugdekking, en dus onnodige obstakels kunnen missen als kiespijn.

met vriendelijke groeten,
Erik Daems,
fietser uit Wijgmaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten