maandag, april 27, 2009

Fietsbrug

De persactie van de buurtcommités Kessel-Lo over een toekomstige fietsbrug komt aan bod in Het nieuwsblad en Leuven Centraal. Misschien komt er dan eindelijk wat schot in de zaak.

De NMBS wil precies een brug in 1 overbrugging maken, wat inderdaad technisch moeilijk en nogal aan de dure kant is. Waardoor fietsers nog tot Sint-Juttemis zullen mogen wachten op een brug. Allee toch al zeker tot het Belle-vuepark is aangelegd. Dan gaan ze kunnen beginnen nadenken en plannen.

Gelukkig kan het ook anders: Fietsbult heeft enkele mooie voorbeelden gefotografeerd. Persoonlijk zie ik niets moeilijks in een paar extra palen te plaatsen tussen de sporen (die staan nu ook al vol met palen.
En dan wat kabels met een lichtgewicht brug. Meer moet dat niet zijn. Er moet geen trein overrijden hee mannen!

"Wijk voor de Fiets" is nu ook een groep op Facebook. Klik hier en maak je nu lid.

Update 2009-05-03
Ondertussen weet ik na een onderhoud met de verkeersconsulent dat de NMBS tot voor kort zelf geen enkel steunpunt toeliet tussen de sporen, want daar zou geen plaats voor zijn. (Hahaha! Er staat zelfs een gebouwtje tussen.) Nu zou er 1 steunpunt mogelijk zijn, waardoor er aan een brug in 2 stukken kan gedacht worden. We wachten verder af.

1 opmerking:

  1. Een fietsbrug staat als bindende bepaling in het Ruimtelijk Structuurplan Leuven, in ieder geval de brug tussen het provincieplein en de martelarenlaan/Jan Vranckxtracé

    BeantwoordenVerwijderen