woensdag, februari 23, 2011

Remvee

Hmmm, zoiets kunnen we ook gebruiken in Leuven, meerbepaald in de Bondgenotenlaan en Martelarenplein en ... eigenlijk heel de zone 30. Het besef dat fietsers ook verkeer zijn, en niet alleen maar hindernissen voor buschauffeurs en automobilisten, is nog niet bij iedereen even goed ontwikkeld.
Bicycles May Use Full Lane

2 opmerkingen:

  1. Als we nu eens met een gps gestuurde snelheidsmeter in onze zak de bus namen in de Leuvense binnenstad, en terwijl de fietsers telden die door de bus niet reglementair (minder dan 1 m tussen) zullen ingehaald worden. En als we daar dan eens de lijsten naast leggen van ongevallen met een bus en een zwakke weggebruiker. Zou dat niet zinvoller zijn dan een campagne "go for zero" ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien toch eens repressief beleid beginnen voeren. Fietser voorbijsteken zonder 1m tussen te laten? Boete. Sneller dan 30? Boete. Te dikwijls roekeloos gereden in zone 30? Rijbewijs kwijt. Gedaan met spelen.

    Maar ja, dat is weer zo een van die dingen die wat politieke moed vereist. Hah.

    Er is vanmiddag weer een ongeval gebeurd met een fietser aan het station. Aan de plas bloed te zien ga ik er van uit dat de fietser gewond raakte. Zone 30 met "gezonde chaos" waardoor het op magische wijs veilig wordt? Mijn oog ja.

    BeantwoordenVerwijderen